Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nombroses protestes dels pagesos europeus que es manifesten des de l'Estat francès fins a Romania

Els pagesos de l'Estat francès, Alemanya, Polònia o Romania es manifesten i tallen carreteres en protesta per les retallades dels subsidis agrícoles, les polítiques ambientals de la Unió Europea o l'augment dels costos de l'energia.

26/01/2024 Economia

Els pagesos de l'Estat francès, Alemanya, Polònia o Romania es manifesten i tallen carreteres en protesta per les retallades dels subsidis agrícoles, les polítiques ambientals de la Unió Europea o l'augment dels costos de l'energia.

Aquest divendres 26 de gener, centenars de quilòmetres de les autopistes de l'Estat francès han estat tancades al trànsit, inclosos diversos trams als dos principals accessos a l'Estat espanyol, per les protestes dels agricultors, mentre esperen les primeres respostes del Govern gal.

Les protestes s'havien mantingut als entorns rurals i a ciutats de mida mitjana, però el moviment de productors agrícoles ha posat a la mira sobre París. Els manifestants amenacen de bloquejar la gran urbs si les autoritats no responen al centenar de reclams que han fet i que no estan disposats a negociar.

Els reclams que impulsen són nombrosos. Però els principals se centren en els baixos salaris, la pressió impositiva a les granges com a mesures de protecció mediambiental, l'eliminació d'exempcions d'impostos al combustible per a maquinàries i la importació de productes, cosa que causa un impacte a la indústria local.

Els agricultors alemanys se sumen a les mobilitzacions que recorren Europa tancant el 15 de gener passat a Berlín una setmana de manifestacions per protestar contra la retallada de les ajudes del Govern d'Olaf Scholz. 

Els agricultors polonesos es manifesten als carrers tallant el trànsit de les carreteres principals de tot el país per protestar contra l'Acord Verd Europeu, les polítiques de la UE que consideren que perjudiquen l'agricultura local i l'afluència d'aliments ucraïnesos.

Els agricultors i camioners també han organitzat protestes esporàdiques a altres països europeus com Romania aquest mes de gener, exigint principalment mesures econòmiques internes, però també per la competència ucraïnesa i la manca d'una regulació adequada de les importacions i serveis ucraïnesos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid