Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CAL
Els XXI Premis Nacionals Joan Coromines homenatjaran els batlles de la Catalunya del Nord encausats per portar el català als plens

Enguany els guardonats seran Blanca Serra, Pere Manzanares, Berenguer Ballester, Ampli Productora i APLEC (Associació per a l'ensenyament del català)

12/11/2023 Llengua
El pròxim dissabte 25 de novembre al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà es reivindicarà llengua, cultura i llibertat pels Països Catalans. A les quatre de la tarda s’hi celebrarà la XXI edició dels Premis Nacionals Joan Coromines, que enguany guardonaran i faran un homenatge a persones, entitats i col·lectius de la Catalunya del Nord que han destacat pel seu compromís amb la normalització de la llengua, la cultura i la nació catalana.

Els guardonats d’aquesta edició són: Blanca Serra, per la seva intensa i dilatada lluita per la llengua catalana i la llibertat dels Països Catalans; Pere Manzanares, per la seva trajectòria política i cultural, amb més de 40 anys d’iniciatives a favor de la llengua catalana en el territori nord-català; Berenguer Ballester, per la seva perseverança a favor de la llengua catalana en els mitjans d’informació nord-catalans; l’APLEC (Associació per a l’ensenyament del català), pels 40 anys promovent l’ensenyament de la llengua i la cultura catalanes al conjunt de la Catalunya del Nord; i Ampli Productora, pels continuats continguts de producció multimèdia i audiovisual en llengua catalana, i referits a temàtiques culturals i esportives al conjunt del territori nord-català.

Durant la celebració, a més, es farà un homenatge als cinc batlles de la Catalunya del Nord encausats per haver defensat el dret a parlar català als respectius plens municipals. Ells són: Samuel Moli, batlle de Sant Andreu de Sureda; Jean-Louis Salies, batlle de Tarerac; Nicolas Garcia, batlle d’Elna, Marie Costa, batllessa d’Els Banys, i Grégory Marty, batlle de Portvendres.

Una celebració plena de poesia i música

La gala de dissabte 25 de novembre, presentada per la periodista de Ràdio Arrels Laura Bertran, farà un repàs a la trajectòria dels guardonats i comptarà amb un petit parlament de cada un d’ells. A més, el públic assistent podrà gaudir amb les actuacions en directe de la Coral Solstici de Perpinyà i dels grallers i falcons del Riberal. Els alumnes dels col·legis La Bressola llegiran poemes en diferents moments de la cerimònia i, per acabar, com ja ve essent tradició, es cantarà l’himne nacional de Catalunya: el Cant dels Segadors.

La comissió organitzadora dels XXI Premis Nacionals Joan Coromines ha estat formada enguany per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i l’entitat al servei de la llengua i la cultura catalanes Aire Nou de Bao.

L’acte de lliurament de premis també comptarà amb els parlaments institucionals de Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Nicolas Garcia, vicepresident del Consell Departamental de la Catalunya del Nord; Jaume Marfany, president de la CAL, i Bernat Casals, president d’Aire Nou de Bao.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid