Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Repúbllica
“Voleu fer efectiva la declaració d’independència proclamada el 27 d’octubre de 2017?”

Aquesta és una de les dos preguntes de la consulta que ha convocat l'Ajuntament d'Òrrius (Maresme) pel proper Primer d'Octubre de 2023, l'altre pregunta serà “Voleu que Catalunya sigui un estat en forma de república?”

09/09/2023 Política

El plenàri del passat 31 d'agost de l'Ajuntament d'Òrrius va aprovar convocar un referèndum el proper Primer d’Octubre sobre la necessitat o no de fer efectiva la declaració d’independència del 27 d'octubre del 2017.

L'aprovació d'aquesta convocatòria està avalada per una recollida de 139 signatures de veïns del poble a favor de la iniciativa, d'un cens de 730. Per la seva banda l’alcalde, Xavier Masgrau, defensa la convocatòria perquè “hi ha la voluntat política de mantenir el dret a decidir de la ciutadania d’Òrrius mitjançant una votació sobre la qüestió del futur de Catalunya i el seu encaix dins el marc legal actual”.

A les darreres eleccions municipals del passat mes de maig, nomes dues formacións polítiques van obtenir representació, JxC que va obtenir majoria absoluta 4 regidors i ER va obtenir 3. A les eleccions de fa 4 anys, ER havia obtingut majoria absoluta amb 6. JxC va quedar en segon lloc amb 1 regidor. El PSC que es va presnetar a les 2 convocatòries no va obtenir re`resentació

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid