Per la Repúbllica
“Voleu fer efectiva la declaració d’independència proclamada el 27 d’octubre de 2017?”

Aquesta és una de les dos preguntes de la consulta que ha convocat l'Ajuntament d'Òrrius (Maresme) pel proper Primer d'Octubre de 2023, l'altre pregunta serà “Voleu que Catalunya sigui un estat en forma de república?”

09/09/2023 Política

El plenàri del passat 31 d'agost de l'Ajuntament d'Òrrius va aprovar convocar un referèndum el proper Primer d’Octubre sobre la necessitat o no de fer efectiva la declaració d’independència del 27 d'octubre del 2017.

L'aprovació d'aquesta convocatòria està avalada per una recollida de 139 signatures de veïns del poble a favor de la iniciativa, d'un cens de 730. Per la seva banda l’alcalde, Xavier Masgrau, defensa la convocatòria perquè “hi ha la voluntat política de mantenir el dret a decidir de la ciutadania d’Òrrius mitjançant una votació sobre la qüestió del futur de Catalunya i el seu encaix dins el marc legal actual”.

A les darreres eleccions municipals del passat mes de maig, nomes dues formacións polítiques van obtenir representació, JxC que va obtenir majoria absoluta 4 regidors i ER va obtenir 3. A les eleccions de fa 4 anys, ER havia obtingut majoria absoluta amb 6. JxC va quedar en segon lloc amb 1 regidor. El PSC que es va presnetar a les 2 convocatòries no va obtenir re`resentació