Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
Mobilització al Baix Llobregat en contra dels plans urbanístics especulatius i agressius

L’oposició més rotunda al creixement urbanístic de les poblacions del Baix Llobregat a costa dels espais naturals, forestals i agrícoles, ha fet coincidir avui a migdia a centenars de persones a Cornellà de Llobregat, en la manifestació comarcal convocada per SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet.

 

07/05/2023 Territori

A partir de les 10 h del matí han començat a sortir cap a Cornellà cinc columnes diferents, des de Gavà, Santa Coloma de Cervelló, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i el barri de Sant Ildefons de Cornellà mateix. A més, durant el trajecte s’han afegit a la marxa grups de manifestants de Castelldefels, Begues, Viladecans, la Colònia Güell i Sant Boi de Llobregat.

Al final del recorregut els manifestants s’han concentrat al camí del Rugbi de Cornellà, al peu de la passarel·la de vianants sobre el riu Llobregat, on representants de diferents grups locals en lluita han expressat la preocupació per la situació territorial, social, ambiental i econòmica de la comarca. Han pres la paraula portaveus de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, No Més Blocs/Un Altre L’Hospitalet És Possible, Salvem l’entorn de la Colònia Güell, 6 Eixos de Ciment, de Castelldefels, i la plataforma Ribera-Salines, de Cornellà de Llobregat.

“A tres setmanes de les eleccions municipals –ha dit Sílvia Ruiz en nom de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet–, el crit que ens sorgeix i que volem adreçar a les forces polítiques que hi concorren és: Aturem l’urbanisme de merda. Defensem la comarca. És un urbanisme especulador, insostenible, irresponsable, vestit amb bones paraules i parlant de la necessitat d’habitatge social. Doncs si és això, per què no es construeix únicament l’habitatge social que manca, un cop rehabilitats els habitatges buits i els barris degradats que tenim a la comarca?”

Els manifestants han expressat una forta decepció pel Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) aprovat inicialment per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). “La majoria dels plans urbanístics previstos sobre espais naturals o agraris de la nostra comarca –ha dit la representant de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet– es mantenen vigents. El PDUM, per tant, contradient tots els seus objectius ambientals, comporta en realitat una pèrdua important d’espais naturals i agraris que són claus per la conservació de la biodiversitat, per la lluita contra el canvi climàtic, per la recàrrega dels aqüífers, per la sobirania alimentaria, per la salut i, en definitiva, pel benestar de la població.”

Valora
Rànquings
  1. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  2. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  6. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  7. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid