Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 23
Guanyem Girona aposta per una economia al servei de les persones i la qualitat ocupacional

Proposen que la contractació pública inclogui clàusules que garanteixin condicions laborals que facilitin la conciliació laboral. Volen que l’Ajuntament de Girona es converteixi en un “aliat” de la classe treballadora

05/05/2023 Política

Coincidint amb la setmana del dia de les treballadores i treballadors, Guanyem Girona ha manifestat que des del govern municipal implantaran mesures que millorin la vida de la gent treballadora i de classes populars. Des de guanyem assenyalen que Girona és una ciutat amb un índex d’inflació superior a la mitjana de Catalunya la qual cosa “penalitza i empobreix molt més la situació econòmica de les famílies”. Així mateix, la diagnosi de Guanyem assenyala que la ciutat ha viscut massa centrada en sectors altament precaritzats com són el del turisme i el de les cures. Per això des del principal partit a l’oposició advoquen per promoure “un canvi de model econòmic i productiu per a una major diversificació en les oportunitats de creixement, i que aporti sostenibilitat i responsabilitat social en el desenvolupament d’una economia al servei de les persones i una ocupació de qualitat la ciutat”.

En aquest sentit, la candidata de Guanyem Gemma Martínez ha proposat que la contractació pública inclogui clàusules que garanteixin unes condicions laborals dignes, amb sous justos, que facilitin la conciliació i l’ordenació del temps, la salut i els drets laborals. Per a la candidata, aquest canvi ha de començar dins el propi Ajuntament. Així mateix també aposten per impulsar campanyes que incentivin la responsabilitat empresarial en la millora de les condicions globals dels treballadors i la promoció de la igualtat. En aquest sentit, Guanyem vol crear un servei de suport a l’economia social, iniciatives d’autoocupació, emprenedoria i cooperativisme, així com impulsar mesures que avaluïn periòdicament la qualitat de l’ocupació existent a la ciutat.

D’altra banda, des de Guanyem també aposten pel foment de la ocupació. Així doncs, des de la formació municipalista volen “redoblar esforços” cap al Servei Municipal d’Ocupació. L’objectiu és que actuï com a borsa real de treball local i que ofereixi formació continua a fi de generar segones oportunitats. Una mesura que Guanyem ja havia anunciat prèviament i que també va en la línia de fomentar les oportunitats laborals és la de la creació d’una escola d’oficis.

Des de Guanyem també han anunciat que des del govern implementaran incentius i mesures de bonificacions fiscals adreçades a polítiques actives d’ocupació local per a col·lectius amb especials dificultats, per al suport al petit comerç i als autònoms.

Per acabar, la candidata Gemma Martínez ha reiterat la importància que l’Ajuntament de Girona es converteixi en un “aliat de la classe treballadora”, treballant de manera transversal perquè es garanteixin els seus drets i es millori la qualitat de vida: “hem de transformar el model econòmic de la nostra ciutat i implementar unes polítiques públiques al servei de les persones. Només d’aquesta manera millorarem la vida de les gironines i gironins”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid