Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Talps d'Interior espanyol
La CGT denuncia un nou cas d'infiltració als moviments llibertaris

CGT Catalunya vol mostrar tot el nostre suport a totes les militants que han estat directament afectades per la manipulació, la violència i l’atemptat contra la integritat i l’exercici de la seva pròpia llibertat

30/01/2023 Política

Avui, 30 de gener, s’ha fet pública la noticia sobre l’agent que ha estat infiltrat al llarg dels darrers tres anys al Moviment Llibertari i Moviments Socials afins de la ciutat de Barcelona. En aquest cas concret, a través de l’establiment de vincles amb diverses activistes, ha tractat d’obtenir informació política i personal de diverses col·lectives i organitzacions instrumentalitzant així la confiança i la intimitat. Una militant activa i propera al Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya ha estat una d’elles.

Se sap que no és un fet aïllat i que correspon a uns mètodes profundament arrelats en la manera de funcionar dels cossos policials, garants del manteniment de l’status quo i els seus privilegis, davant d’aquelles persones que lluitem contra la injustícia social i l’ordre establert capitalista i patriarcal imperant. Es tracta d’una intromissió en l’activitat lícita d’un conjunt d’organitzacions polítiques i públiques amb l’únic objectiu d’espiar-les i controlar-les. Considerem que és inadmissible que en un suposat estat democràtic tinguin cabuda operacions d’aquest tipus.

Aquestes agressions són part d’un exercici més de demostració de la veritable violència que l’Estat representa i desenvolupa de manera impune amb l’empar de la justícia burgesa. Sabent que això existeix i que forma part dels perills que comporta la defensa de les nostres idees i de la nostra lluita, no deixarem de condemnar-ho i visibilitzar-ne les conseqüències.

Des de CGT Catalunya vol mostrar tot el nostre suport a totes les militants que han estat directament afectades per la manipulació, la violència i l’atemptat contra la integritat i l’exercici de la seva pròpia llibertat. Han estat trepitjats els seus drets més fonamentals de manera sistemàtica, integrada com a part de les seves pràctiques quotidianes i s’ha perpetrat, un cop més, la lògica patriarcal perversa envers elles i l’entorn polític i comunitari al que pertanyen. Han estat obviats els propis protocols policials, atemptant contra els drets fonamentals d’aquestes persones.

La CGT també vol denunciar i visibilitzar precisament la impunitat amb la que es realitzen aquest tipus de pràctiques. Volen encoratjar a la denúncia i a la resistència davant la seva violència des de la més profunda solidaritat amb elles i amb tota la indignació envers els fets esmentats.

L’objectiu ocult d’aquest tipus de pràctiques és fragmentar els moviments socials a través de sembrar la por i la desconfiança entre militants, trinxar els teixits col·lectius i debilitar-nos com a moviment. Ara és el moment d’estar més convençudes que mai de la nostra lluita en contra d’aquest sistema capitalista i patriarcal. La CGT ha fet una crida al suport mutu i a la solidaritat i l’enfortiment de la lluita.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid