Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crisi Climàtica
Èxit de participació a la jornada "Repensem el litoral" a Castelló d'Empúries

La CUP treballa amb polítiques per a l’adaptació i mitigació del canvi climàtic fent una jornada formativa i de debat a Castelló

23/01/2023 Territori

Una cinquantena de persones van assistir assistir a la la jornada “Repensem el litoral” a Castelló d’Empúries. L'acte organitzat per la CUP Nord Oriental i la CUP Castelló d’Empúries es va celebrar aquest dissabte a la Capella de Santa Clara de la població.

L’objectiu, segons la formació, és generar un debat entre les entitats presents al territori, els experts i la ciutadania interessada en les problemàtiques relacionades amb l’actual model econòmic del litoral gironí.

L'acte va comptatr amb ponents de gran rellevància vinguts del moviment ecologista, representants de la pagesia, del món de la investigació i del sector universitari. Es van tractar tres temàtiques amb una taula de ponents cadascuna: “L’Economia del Litoral: Realitat, Crisi i Perspectives de Canvi”, “La Crisis Climàtica al Litoral” i “La Conservació del Litoral”, aíxi com també la presentació de l’informe “Un Litoral al Límit” del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible.

El litoral mediterrani està especialment exposat a l’impacte del canvi climàtic, alhora que la seva activitat econòmica centrada en el turisme i el sector immobiliari són responsables de moltes emissions de gasos d’efecte hivernacle i de construccions desmesurades que han perjudicat el territori. A més, gran part dels macroprojectes planificats com a part de la transició energètica afectaran significativament el litoral gironí. Per últim, s’hi suma la crisi hídrica i l’ecològica a la qual cal fer front amb urgència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid