Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensions
Els pensionistes fan una marxa a peu des de la Ribera Alta a Madrid per reivindicar "unes pensions dignes"

A la Marxa s'han afegit pensionistes d'altres indrets del País Valencià i Catalunya. Així com també d'altres territoris de la península. L'objectiu és arribar el dia 15 d'octubre en la manifestació del Moviment Pensionista, i també de treballadors i de la resta de Moviments Socials, per a exigir «un augment de salaris i pensions segons IPC real, uns serveis públics de qualitat, l'eliminació de la bretxa de gènere en salaris i pensions, una pensió de viduïtat del 100%, i l'auditoria pública dels comptes de la Seguretat Social, aprovada en la llei de la reforma de les Pensions».

04/10/2022 Drets i Llibertats

A la tercera etapa, la marxa compta amb 30 persones (22 homes i 8 dones), i s'espera que es vagi afegin més pensionistes, segons informa El Diari la Veu del País Valencià, que segueix la Marxa a través de la portaveu de Sense Pensions Dignes, Pilar Medrano.

La iniciativa va sorgir de la la Plataforma de Pensionistes d'Alzira, Unió per les Pensions, integrada en la Coordinadora Valenciana per la Defensa del Sistema Públic de Pensions i de la Coordinadora Estatal (COESPE), han programat i gestionat les etapes amb l'ajuda de les plataformes d'Ontinyent (la Vall d’Albaida), Petrer (el Vinalopó Mitjà), Sueca (la Ribera Baixa), Valladolid i Madrid. Durant la ruta pernocten a poliesportius i doten de contingut les jornades amb xerrades sobre la problemàtica de les pensions en seus d’Associacions de Jubilats i de dones, i alguns instituts d'educació secundària.

A més dels representants dels Pensionistes del País Valencià, s'han unit a la marxa pensionistes d'Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya i el País Basc.

L'objectiu es participar el dia 15 a la manifestació del Moviment Pensionista, i també de treballadors i de la resta de Moviments Socials, per a exigir «un augment de salaris i pensions segons IPC real, uns serveis públics de qualitat, l'eliminació de la bretxa de gènere en salaris i pensions, una pensió de viduïtat del 100%, i l'auditoria pública dels comptes de la Seguretat Social, aprovada en la llei de la reforma de les Pensions» que tindrà lloc a Madrid.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid