Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La mort d’una periodista a Xile se suma a la mort de la periodista d’Al-Jazeera, assassinada dimecres a Palestina

Setmana tràgica pel periodisme i la llibertat de premsa, si dimecres es donava a conèixer la mort de la periodista Shireen Abu Akleh per un tret de l’exèrcit israelià a Jenin (Cisjordània), aquest dijous s’ha donat a conèixer la mort de la periodista Francisca Sandoval

13/05/2022 Internacional

Tot i portar armilla antibales, casc, i la identificació amb la paraula “premsa”, la periodista d’Al-Jazeera va ser tirotejada, conjuntament amb el grup de persones que anava, en una mostra de la voluntat de l’estat d’Israel per silenciar la premsa, tot sabent-se amb absoluta impunitat per cometre crims de lesa humanitat, contra l’exercici de drets fonamentals i en aquest cas, contra la llibertat de premsa en els territoris ocupats.

En paral·lel, després de 12 dies d’internament en cures intensives, la periodista Francisca Sandoval moria ahir, arrel del tret al cap que va rebre en les jornades pel Primer de maig a Santiago de Xile.

Francisca Sandoval, comunicadora social del canal de televisió popular i comunitària Señal 3 La Victoria, estava cobrint les marxes en commemoració del Dia Internacional dels Treballadors al centre de la ciutat de Santiago de Xile, quan en el seu pas per una de les artèries principals de la capital, va rebre l’atac de grups vinculats al narcotràfic i màfies locals, amb la connivència de la policia militaritzada de Carabineros, que es van enfrontar als manifestants d’esquerres.

Abans de la seva mort, la Comisió Xilena de DDHH i el Colegi de Periodistes de Xile ja havien presentat querelles contra el director general de Carabineros, pels delictes d’homicidi frustrat i lesions greus. Per la seva part, l’Associació de Mitjans de Comunicació Independents de Xile recalca el patró de normalització de la violència que existeix al país en contra dels comunicadors socials i comunitaris, i exigeix al nou Govern de centre esquerra, a posar fi a la connivència d’aquests grups armats d’ultradreta amb la policia, i que finalitzi la impunitat d’aquests assassinats i agressions.

Per ara el Govern de Gabriel Boric s’ha vist incapaç d’iniciar mesures de contenció cap a aquestes grups i de depurar la policia de Carabineros de males pràctiques i d’acabar amb la repressió política i la impunitat policial.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid