Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipalització
La CUP de Manlleu denuncia gestió privada de l'aigua i exigeix la seva remunicipalitzar

Exposen 10 raons que demostren la mala gestió privada.

19/05/2022 Drets i Llibertats

A Manlleu la gestió del servei d’aigua es va privatitzar el 1984 i s’ha anat prorrogant cada 10 anys. La normativa permet pròrrogues de 10 en 10 anys fins a un màxim de 50. L’última pròrroga es va signar el 2014, moment en què Sorea (ara Agbar) va convèncer l’Ajuntament que calia una forta inversió d’uns 2 milions d’€ per canviar la font de captació i connectar-se al sistema d’abastament en alta Osona sud (empresa mixta Consell Comarcal d’Osona + Sorea + Aigües Vic). Sorea va oferir el finançament a canvi de 20 anys de pròrroga (fins el 2034). No obstant, si es salda la inversió es pot recuperar la gestió pública del servei el 2024.

Entre les 10 mesures de mala gestió del servei privat, demanen que l’Ajuntament faci una auditoria completa del servei i la intervenció tècnica i financera i que  comprovi si el deute amb Agbar és el que reclama per les inversions realitzades i que destini el pressupost i/o endeutament financer necessari.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid