Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Discriminació lingüística
Un home d'avançada edat és menyspreat per parlar en valencià al Jutjat de Pau de Crivillent

El veí, de quasi huitanta anys, va haver de sentir per part d’una funcionària que ella parlava castellà, "la lengua más bonita del mundo". Pel seu compte, l’Associació per la Llengua el Raig de Crevillent ha convocat una concentració de suport a la persona discriminada a la plaça de l’Ajuntament de la localitat aquest divendres a les 19.30 h.

07/04/2022 Llengua
Nosaltres La Veus'ha fet ressó de la discriminació lingüística que ha patit un veí de Creivillent (el Baix Vinalopó) al Jutjat de Pau d'aquesta localitat. El digital explica que L’home, de quasi huitanta anys, es va acostar al Jutjat de Pau per resoldre un tràmit burocràtic al seu net, que es trobava en horari laboral. Quan va començar a interactuar amb una funcionària, el veí va indicar el número del seu DNI, i en el moment de dir «vint», la funcionària que l’atenia va repetir la paraula «vint» amb sorna per acabar dient: «No te entiendo». L’home es va llevar la mascareta pensant que aquesta estava dificultant la comunicació, si bé finalment la funcionària va indicar que ella era del Baix Segura, «y allí hablamos castellano, la lengua más bonita del mundo, lo que tienes que hacer es hablar en la lengua de todos».

Davant aquest incident, l’home, contrariat, es va negar a canviar de llengua. Una persona que va presenciar els fets va intervindre per donar la raó al veí, qui tenia «tot el dret del món» a ser atés en valencià. La funcionària va acabar atenent el veí després d’una estona de tensió i la tramitació burocràtica es va poder resoldre.

L’Esquerra de Crevillent, coalició local que governa el municipi amb Compromís i PSPV, va expressar per xarxes «la nostra denúncia pel cas de discriminació lingüística i la solidaritat amb la persona que l’ha patit». Aquest grup polític local també ha informat a aquest diari que denunciarà el fet davant l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana i exigeix a la Generalitat Valenciana que aprove el requisit lingüístic en el funcionariat perquè els municipis el puguen demanar als funcionaris locals.

Pel seu compte, l’Associació per la Llengua el Raig de Crevillent ha convocat una concentració de suport a la persona discriminada a la plaça de l’Ajuntament de la localitat aquest divendres a les 19.30 h.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Alhora i la CUP
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid