Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Laboral
CGT en defensa del servei de recollida d’escombraries de Sabadell i dels seus treballadors
17/03/2022 Laboral

La secció sindical de CGT a SMATSA (empresa de neteja i recollida d’escombraries de Sabadell), té com a principal objectiu la defensa de la qualitat d’aquest servei públic de cara al conjunt de la ciutadania i de les condicions de treball i de vida dels seus treballadors i treballadores.

És per aquesta raó que no ha signat l’acord que l’empresa ha pactat amb UGT i USOC on, a canvi d’un grapat de prejubilacions, s’imposa una retallada salarial de més del 15% als nous treballadors i treballadores. No oblidem que a més, que aquesta retallada es fa en un context en que la inflació s’ha desbocat i arriba a nivells que fa anys que no vèiem.

Des de CGT es considera que aquest acord imposa una doble escala salarial encoberta i que contribueix a precaritzar encara més les condicions de treball de la gent jove. Recordem que els i les joves pateixen, per sistema, uns contractes molt més precaris i amb salaris molt més baixos que la majoria de treballadors/es de més edat i des de la CGT no volem ser còmplices.

A més, fa poc els esmenats sindicats col·laboradors van signar junt amb l’empresa un conveni col·lectiu, on clarament s’han perdut drets que ja estaven assolits pels treballadors i treballadores. Ja en aquell moment es va posar de manifest que aquestes organitzacions defensen més els interessos de l’empresa que no els drets de la plantilla.

Denunciem també les pressions i assetjaments rebudes per part de la secció sindical de CGT a Smatsa per no signar aquests acords. Ens refermem en els nostres principis i en la convicció de que un servei públic com la neteja i recollida d’escombraries ha de ser un bé comú, no ha d’estar en mans d’una gestió privada que, a més, trasllada la seva incompetència i mala gestió  sobre els seus treballadors/es, als que està degradant les seves condicions econòmiques i de treball.

Igualment denunciem que en els últims mesos tots el treballadors estan patint un assetjament molt fort a traves del sistema de geolocalització (GPS). Aquest sistema no té en conte el servei viu, realitzat a peu de carrer, però si en canvi un control exhaustiu mitjançant un ordinador i comparant la feina amb una fàbrica de producció. S’està contínuament sancionant i perseguint als treballadors, en perjudici del treball i en benefici de les arques de l’empresa.

Exigim una vegada més a l’Ajuntament de Sabadell que no sigui còmplice de la degradació d’un servei públic d’interès pel conjunt de ciutadanes i ciutadans de Sabadell. Recordem que la gestió privada d’aquest servei ja fa anys que arrossega molts problemes i males pràctiques. Per lo que seguim exigint la seva municipalització per tal de garantir la qualitat que Sabadell i els seus habitants es mereixen i el respecte als drets dels seus treballadors i treballadores.

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  3. D’urnes i canvis de comarca
  4. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  5. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  6. Si els fills de puta volessin...
  7. Denuncien els agents de la policia espanyola que van coaccionar i detenir una dona per parlar en català a la comissaria de Terrassa
  8. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  9. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  10. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid