Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GUANYEM GIRONA
Guanyem Girona estudiarà vies legals davant l’acord entre el govern i la regidora de Cs per aprovar el contracte d’escombraries

La regidora de Ciutadans passarà a cobrar més de 14.000€ anuals i se li oferirà un assessor a canvi del seu vot favorable

Defineixen la política d’aliances del govern Madrenas de “desorientació política” i demanen a ERC que deixi d’avalar pactes amb Ciutadans

18/01/2022 Política

Guanyem Girona consultarà amb un equip jurídic l’acord entre el govern gironí (Junts i ERC) i la regidora de Ciutadans, Míriam Pujola, per aprovar el contracte de la neteja i de la gestió de residus. “Ens volem mirar amb calma l’acord que es va consolidar dilluns al ple. Si es demostra que Pujola va votar a favor de la licitació del nou contracte d'escombraries a canvi de millores econòmiques personals, podríem estar parlant d’un cas greu”, ha assenyalat el cap de l’oposicó, Lluc Salellas.

Al ple municipal que es va celebrar dilluns es va aprovar la licitació del nou contracte de neteja, per valor de més de 180 milions d’euros. Finalment, el vot de la regidora de Ciutadans, actualment regidora no-adscrita però que manté el carnet i el suport del partit, va permetre que tirés endavant. Minuts després el ple votava d’urgència una modificació del cartipàs en el qual es canviava la categoria com a regidora de Pujola, que passava a cobrar més de 14.000€ anuals i se li oferia un assessor.

Guanyem ha definit de “mercadeig polític” aquest intercanvi. “S’està premiant una política molt nociva. Si Guanyem es dividís en sis regidors no-adscrits passarien tots a cobrar aquest sou? Se’ns assignarien 6 assessors?”, s’ha preguntat Salellas. Actualment Guanyem només disposa d’un regidor alliberat pel consistori i de dos assessors.

Des de Guanyem dedicaran les properes setmanes a estudiar amb un equip jurídic si l’acord pot haver incorregut en algun tipus d’il·lícit penal. “La gravetat dels fets reclama calma però és imprescindible arribar al fons de la qüestió”.

Una desorientació política

Finalment, Guanyem ha fet una valoració política de les últimes aliances del govern. Per al principal partit a l’oposició, recórrer reiteradament a pactes amb els regidors de Ciutadans és una prova “d’un govern a la deriva” i que “impossibilitat fixar un rumb de futur per a la ciutat de Girona”, ha explicat la també regidora Cristina Andreu.

“Girona necessita un model de ciutat que vagi acompanyat de mesures progressistes, ecologistes i equitatives. Si el teu company de viatge és el regidor de Ciutadans és impossible arribar a bon port”, ha reblat fent referència a que el passat octubre va ser l’altre exregidor de Cs, Daniel Pamplona, qui va permetre aprovar el pressupost i les ordenances del 2022.

Per acabar Andreu s’ha dirigit directament a ERC, que forma govern amb Junts: “Esquerra Republicana de Girona ha de revaluar quines són les polítiques d’aliances. No poden seguir fent de comparsa de Madrenas ni avalant pactes amb Ciutadans”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid