Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Camp
La CUP impulsa un banc de terres públic

Presenten una moció al Parlament perquè la Generalitat tingui el control del sòl agrari.

27/10/2021 Territori

La Candidatura d’Unitat Popular-Un Nou cicle per Guanyar ha presentat una moció pel proper ple del Parlament de Catalunya on demana dotar la Llei 3/2019 de 17 de juny d’espais agraris de major potència i donar major capacitat d’intervenció a l’administració pública mitjançant l’exercici dels drets de tanteig i retracte per part de l’administració.

La formació defensa que Catalunya ha de tenir com un dels seus elements imprescindibles la creació de polítiques que garanteixin l'accés a la terra per totes i tots aquells que vulguin treballar-hi davant l’acaparament de la terra per part de fons d’inversió i grans empreses per un interès especulatiu.

El Govern ha de tenir el control del sòl i això cal que passi, entre d’altres, per desplegar el registre de terres en desús. Aquesta mesura ha de ser la base per a la creació d’un potent banc de terres perquè l'agricultura familiar pugui seguir sent una alternativa viable davant l'agricultura industrial i l'acaparament de terres agrícoles.

Per això la formació demana que s’iniciïn els procediment per dur a terme els canvis legislatius corresponents per tal que el Govern de la Generalitat tingui dret preferent d’adquisició de sòl agrari directament, o per mitjà de les seves entitats o empreses públiques, exercint els drets de tanteig i retracte i que s’estableixin per reglament les demarcacions territorials afectades per la preferència adquisitiva de la Generalitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid