Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ITÂLIA
La Justícia italiana confirma les cadenes perpetues per 14 persones involucrades en el l'Operació Còndor

Un grup de 23 militars i policies responsables d'intervenir en operatius militars pactats entre les dictadures sud-americanes per segrestar i executar els dissidents, havia estat processat i condemnat el 2019 a cadena perpètua per la Cort d'Apel·lació italiana.

10/07/2021 Internacional
El Tribunal Suprem italià va confirmar ahir divendres la sentència definitiva a cadena perpètua per a 14 repressors sud-americans per la desaparició i mort d'una vintena d'opositors d'origen italià en el marc de el Pla Còndor, executat per les dictadures sud-americanes en les dècades de 1970 i 1980.

Els jutges de la Cort de Cassació de Roma, la màxima instància judicial a Itàlia, van pronunciar la sentència a terme de dues jornades de deliberacions i van haver de reduir la llista de 21 repressors a 14 per la mort de diversos d'ells.

Un grup de 23 militars i policies d'Uruguai, Bolívia, Perú i Xile, responsables d'intervenir en operatius militars pactats entre les dictadures sud-americanes per segrestar i executar els dissidents, havia estat processat i condemnat el 2019 a cadena perpètua per la Cort d'Apel·lació italiana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid