Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
L'APLEC denuncia que 60 diputats de Macron formalitzen un recurs contra la llei a favor de les llengües minoritzades

Després del vot històric d’una llei de protecció de les llengües regionals, ara ve una Sant Jordi històrica: com a regal, més de 60 diputas de Macron han formalitzat aquest 23 d’abril un recurs davant del Consell constitucional contra la llei, després que el president de la República hagi retardat fins al darrer moment la promulgació del text. Una veritable vergonya.

02/05/2021 Llengua

L'Associació per a l’Ensenyament del Català a Catalunya Nord (APLEC) ha denunciat aquests parlamentaris "partidaris del monolingüisme i còmplices de linguicida agreujat. Aquests diputats que, com el ministre d’Educació, tot dient el contrari, de fet són contra l’ensenyament de les llengües regionals" i ha fet una crida als diputats catalans perquè intervinguin a prop de llurs col·legues per retirar al més aviat el recurs.

"Sabem tot l’amor del Consell constitucional per les llengües regionals ; és urgent que aquests parlamentaris rectifiquin llur decisió i acabin aquest assetjament indigne d’un país democràtic" ha manifestat l'entitat en la seva pàgina web. També recull la pregunta i resposta que es fa Paul Molac, promotor de la llei, "De què tenen por? Segurament que aquest primer marc jurídic pugui ajudar a salvar unes llengües en perill d’extinció a França".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid