Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8-M
La CUP Molins de Rei s’oposa a què el manifest institucional contra la violència masclista sigui llegit per homes

En el passat ple de febrer, el regidor del PSC Alex Herrero va llegir el manifest sota l’aprovació de tots els grups municipals excepte la CUP. Ens trobem, novament, demanant al govern i a la resta de partits que es respecti el dret de les dones a liderar la nostra lluita contra les violències masclistes.

08/03/2021 Gènere

Ara fa gairebé un any, la CUP va fer una nota de premsa mostrant la nostra indignació davant la lectura del manifest institucional contra les violències masclistes per part de l’alcalde Xavi Paz. Va considerar lamentable que adoptés el protagonisme un home. Arran d’aquell fet, totes les forces polítiques de l’ajuntament van acordar que la lectura del manifest institucional seria a càrrec de les dones del consistori.

De nou, però, s'han trobat defensant el mateix que fa un any: a proposta de l'alcalde i amb el suport del seu partit, tots els grups municipals, a excepció de la CUP, han acceptat que a partir d'ara, després que totes les dones hagin fet la lectura, és el torn dels homes. La formació ha manifestat el seu rebuig i ha tornat a insistir en el fet que la violència masclista la patim les dones i som nosaltres les que hem de liderar aquesta lluita.

Ni comparteixen ni accepten aquesta idea d’igualtat on els homes del consistori no són capaços de retrocedir perquè s'ocupi  l’espai que "ens pertoca". Per a la CUP, quan es parlem de Feminisme per canviar-ho tot, parlem de la necessitat de fer polítiques feministes transformadores i transversals que impregnin totes les àrees de l’ajuntament i totes les accions institucionals, com ho és la lectura del manifest.  "Des de la CUP no callarem i seguirem lluitant per fer realitat una veritable vila feminista", afirma formació

Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid