Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-F
La CUP critica que l’ajornament electoral no vagi acompanyat de mesures sanitaries, socials i econòmiques

La candidatura s’ha mostrat favorable a l’aplaçament de les eleccions però considera que cal fixar el més aviat possible uns criteris objectivables que determinin la nova data per evitar els interessos partidistes

15/01/2021 Política

La CUP s’ha mostrat favorable a l’ajornament de les eleccions i proposa que es fixin el més aviat possible uns criteris objectivables basats en el nivell d’incidència i contagis, la RT, la saturació a UCIs i la sobrecàrrega de les treballadores de la salut, per determinar la nova data de les eleccions i evitar possibles usos partidistes. “El que no pot tornar a passar és que ens trobem a un mes de les eleccions amb la incertesa de no tenir uns criteris que ens determinin la data i s’aprofiti amb finalitats electoralistes”, ha assegurat Carles Riera. 

La formació també considera que si s’ha arribat a la situació actual és per la improvisació i la manca de mesures sanitaries, socials i econòmiques del govern de JxCat i ERC i del govern de l’Estat espanyol. Per aquest motiu, exigeix habilitar i garantir mecanismes de control parlamentari al Govern durant aquest període, amb l’objectiu de fiscalitzar la seva acció en el terreny sanitari, socioeconòmic i democràtic. 

Els anticapitalistes també reclamen la competència del Parlament sobre la decisió de la data i esperen que ni el govern de l’Estat, ni la judicatura, ni cap partit polític posi el debat competencial per sobre de la salut pública. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid