Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
BRASIL
Jair Bolsonaro indulta policies i militars que van ser condemnats per assassinat

El decret presidencial contempla els casos d'agents públics que hagin estat condemnats per un delicte greu. Al primer semestre d'aquest any a Brasil van morir 3.148 persones a mans de les forces de seguretat.

26/12/2020 Internacional

El president del Brasil Jair Bolsonaro ha indultat policies i militars que van ser condemnats per assassinat en exercici de les seves funcions. És el segon any consecutiu que el mandatari atorga aquest benefici nadalenc. Ja durant la campanya electoral de 2018 el líder de la dreta brasilera s'havia promès a protegir els membres de les forces de seguretat en aquest tipus de casos.

El decret publicat en el Diari Oficial de la Unió atorga l'indult als agents públics que componen el sistema nacional de seguretat que hagin estat condemnats per un delicte de sang (també perdona els agents que hagin realitzat aquest tipus de crims fora del seu horari laboral). En el primer semestre d'aquest any 3.148 persones van morir a mans d'agents.

La policia militar de Brasil té una llarga història de vulneració dels drets humans però últimament els militars estan augmentant el seu poder. Prop de la meitat dels ministeris estan dirigits per comandaments de l'Exèrcit i un general inexpert en sanitat està al capdavant de la gestió contra la covid-19.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid