Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Un nou vessament d’aigües fecals a Castelldefels provoca danys irreparables
19/09/2020 Territori

El co·lectiu ecologista Salvem l’Olla del Rei alertava a Twitter d'un abocament il·legal d'aigües residuals a Castelldefels "El medi ambient, la nostra salut, les zones humides, el nostre futur, el nostre mar. Ho pagarem car! No els importem res. Aprofiten la nit i aguanten fins trenc d'alba, quan pensen que ningú mira! PROU".

Resulta que després d’hores i hores d’haver-se estat evocant milers de litres d’aigua bruta al mar provocant la mort de centenars de peixos, a les 5:30 hores del dia 16 a la matinada, van saltar les alarmes i es va poder localitzar el punt concret del trencament del tub original, que va ser el causant d’aquest desastre ecològic.

La part afectada pel trencament, curiosament es trobava molt a prop del tram substituït el novembre passat per haver succeït un fet similar.

Malgrat que es va tardar a actuar, un cop va ser descobert el vessament, es va intervenir utilitzant camions cisterna per retirar les aigües residuals i minimitzar el màxim l’afectació.

Aquest nou cas alarmant d’abocament d’aigües residuals a les aigües marines del nostre país, s’ha convertit en el desè de tota la temporada 2020. Malgrat que pugui arribar a semblar un fet aïllat si es treu fora de context, diferents biòlegs com Claudio Barcho, avisen que es tracten d’errors que provoquen d’anys irreparables que danyen parcialment o totalment la biodiversitat marina i de l’aigua dolça dels llocs afectats.

“Tot aquest impacte té efectes prolongats. Aquesta gran càrrega de contaminants pot provocar canvis dràstics que tardaran molts anys a refer-se. Aquí tenim una àrea protegida que són les costes del Garraf. Pot afectar espècies estrictament protegides i que estan en risc al Mediterrani.”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid