Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
Nación Andaluza sol·licita a Consum que mobilitzi a la Inspecció per a determinar els augments indeguts de preus de productes bàsics
18/04/2020 Internacional

Nacion Andaluza ha denunciat que la Direcció General de Consum, adscrita a la Conselleria de Salut i Famílies que dirigeix Jesús Aguirre, no està fent absolutament res en aquest sentit perjudicant a centenars de milers de famílies treballadores andalusa. Si continua l'ascens dels preus en els aliments més comuns es podrien produir fenòmens de desnutrició en les llars amb situacions de vida més precàries.

Davant aquesta situació, Nación Andaluza ha sol·licitat a la Direcció General de Consum que, en virtut de la Llei 13/2003 de 17 de desembre, de Defensa i Protecció dels Consumidors i Usuaris d'Andalusia -que en el seu articulo 4.7 estableix com els seus objectius “L'especial protecció en aquelles situacions d'inferioritat, subordinació o indefensió en què puguin trobar-se”- mobilitzi massivament a la Inspecció de Consum a fi de determinar els augments de preu dels productes bàsics realitzats en les superfícies comercials amb posterioritat al 15 de març i determini quins han de ser objecte de proposta de sanció tal com estableix la Llei 13/2003.

En Nación Andaluza són conscients que una política pro-activa per part de Consum no és suficient. Considera que és necessari anar més enllà d'aquest reclam -urgent però parcial- sobre els preus i per això plantegem mesures més ambicioses al Poble Treballador Andalús:

"a) Andalusia necessita derrotar el poder dels monopolis i les màfies de la comercialització, nacionalitzant les grans empreses i distribuïdores d'alimentació per a posar la distribució i comercialització sota gestió i control popular.

b) Denunciem l'actitud de la Junta, de l'Estat espanyol i la UE que, com a representants dels interessos de l'oligarquia, han impulsat els monopolis de la comercialització i venda de productes alimentaris, en detriment dels interessos del petit comerç. Ells també són culpables de la situació actual.

c) Assenyalem la necessitat de la petita pagesia de sumar-se a aquesta demanda per a rebre elles també uns preus justos i defensar el teixit productiu andalús dels grans capitals, que aspiren a repartir-se el mercat andalús en règim d'oligopoli perjudicant la petita producció i a tot el Poble Andalús.

El que ocorre amb aquest alça de preus de productes bàsics torna a evidenciar la necessitat d'una República Andalusa de Treballadores que estableixi una planificació de l'economia establint uns preus justos, protegint la produccions andaluses de la petita pagesia enfront de les grans empreses i fomentant les cooperatives de treballadores en el sector".

Des que es va iniciar l'estat d'alarma s'estan produint moviments especulatius en els preus dels productes bàsics per a les famílies andaluses en supermercats i grans superfícies. Nació Andalusa ha sol·licitat a la Direcció General de Consum que, en virtut de la Llei 13/2003 de Defensa i Protecció dels Consumidors mobilitzi massivament a la Inspecció de Consum a fi de determinar els augments de preu dels productes bàsics realitzats en les superfícies comercials amb posterioritat al 15 de març i determini quins han de ser objecte de proposta de sanció tal com estableix la Llei 13/2003.

En un mes d'estat d'alarma podem constatar -així com ho han assenyalat diverses organitzacions de consumidors- que s'estan produint moviments especulatius en els preus dels productes bàsics per a les famílies andaluses en supermercats i grans superfícies. Aquesta especulació amb els aliments bàsics -pròpia de l'economia capitalista- en l'actual estat d'alarma suposa una gran indefensió per a la majoria de les consumidores andaluses que agreuja les condicions en les quals es troba el Poble Andalús, amb més d'un milió de persones en situació de desocupació avui dia.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid