Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La fiscalia demana 9 anys de presó per dos manifestants detinguts a Girona el passat mes d'octubre a les 'protestes post-sentència'

El dimarts 7 d’abril finalment es van fer públics els escrits de qualificació provisional del Ministeri Fiscal i de la Generalitat de Catalunya.

08/04/2020 Drets i Llibertats
Alerta Solidària Alerta Solidària

El dimarts 7 d’abril finalment es van fer públics els escrits de qualificació provisional del Ministeri Fiscal i de la Generalitat de Catalunya. Una vegada més la Fiscalia sobredimensiona uns fets i aprofitant el marge punitiu que li dona la reforma del Codi Penal del 2015, demana unes elevadíssimes i injustificades penes de presó a en Charaf i l’Ibrahim (dos manifestants detinguts a Girona el passat mes d'octubrte a les 'protestes post-sentència)'. Demana per cada un  9 anys de presó, 7.200 euros de pena multa i una indemnització conjunta en concepte de responsabilitat civil de 900 euros.

Els fets pels que s’acusa als dos manifestants, en els quals ells sempre han negat haver participat, són llançar una pedra a una furgoneta d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra. La Generalitat de Catalunya rebaixa la petició de la fiscalia però continua demanant una pena que suposaria que en Charaf i l’Ibrahim continuessin a presó (3 anys i 6 mesos). 

Alerta Solidària demana que els deixin en llibertat per afrontar aquest procés penal amb més garanties i considera que no existeix cap motiu perquè es trobin en presó provisional (més encara pel perill que suposa el risc de contraure la pandèmia del Covid-19 als Centres Penitenciaris).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid