Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Els sindicats de docents valoren els pressupostos aprovats ahir: "No n'hi ha prou"
25/04/2020 Educació

Els sindicats de mestres i professors han fet públic avui un comunicat unitari (USTEC, CCOO, Intersindical-CSC, ASPEPC, UGT i CGT) en què valoren els pressupostos aprovats ahir al Parlament de Catalunya.

Tot i que consideren com un pas positiu que a la sessió de debat de pressupostos s’hagi guanyat l’horari de permanència a secundària en un màxim de 24 hores, els sindicats recorden que no s'ha derogat el decret de plantilles, una reivindicació històrica de tots els sindicats, a causa de l'oposició de JuntsxCat, ERC, PSC i PP a aquesta reivindicació.

JuntsxCat, ERC i En Comú Podem no donen suport a les reivindicacions sindicals

Els sindicats també denuncien que no s'hagi aconseguit el suport per a les reivindicacions dels docents, que no han rebut el vot favorable ni de JuntsxCat, ni d'ERC, ni de Catalunya en Comú Podem, que no han votat a favor de la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys, ni a la reducció dels terços de jornada a mitges, l'assoliment del primer estadi als 6 anys, el retorn a l'horari lectiu de 23 i 18 hores a primària i secundària respectivament, o la baixada de ràtios.

En aquest sentit, la Intersindical-CSC ha recordat que es van reunir amb el grup parlamentari de la CUP, que sí ha presentat esmenes que recollien totes les reivindicacions unitàries dels docents: "Les votacions al Parlament les han tombat gairebé totes. Tan sols s’ha aprovat una millora immediata i dues propostes en un sistema educatiu tan necessitat." Per això han exposat que amb aquests pressupostos "No podem estar contents, no podem celebrar les engrunes que s’han aconseguit."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid