Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Els sindicats de docents valoren els pressupostos aprovats ahir: "No n'hi ha prou"
25/04/2020 Educació

Els sindicats de mestres i professors han fet públic avui un comunicat unitari (USTEC, CCOO, Intersindical-CSC, ASPEPC, UGT i CGT) en què valoren els pressupostos aprovats ahir al Parlament de Catalunya.

Tot i que consideren com un pas positiu que a la sessió de debat de pressupostos s’hagi guanyat l’horari de permanència a secundària en un màxim de 24 hores, els sindicats recorden que no s'ha derogat el decret de plantilles, una reivindicació històrica de tots els sindicats, a causa de l'oposició de JuntsxCat, ERC, PSC i PP a aquesta reivindicació.

JuntsxCat, ERC i En Comú Podem no donen suport a les reivindicacions sindicals

Els sindicats també denuncien que no s'hagi aconseguit el suport per a les reivindicacions dels docents, que no han rebut el vot favorable ni de JuntsxCat, ni d'ERC, ni de Catalunya en Comú Podem, que no han votat a favor de la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys, ni a la reducció dels terços de jornada a mitges, l'assoliment del primer estadi als 6 anys, el retorn a l'horari lectiu de 23 i 18 hores a primària i secundària respectivament, o la baixada de ràtios.

En aquest sentit, la Intersindical-CSC ha recordat que es van reunir amb el grup parlamentari de la CUP, que sí ha presentat esmenes que recollien totes les reivindicacions unitàries dels docents: "Les votacions al Parlament les han tombat gairebé totes. Tan sols s’ha aprovat una millora immediata i dues propostes en un sistema educatiu tan necessitat." Per això han exposat que amb aquests pressupostos "No podem estar contents, no podem celebrar les engrunes que s’han aconseguit."

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid