Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
Neix la Xarxa Solidària de Badalona per donar suport al veïnat durant el confinament pel Coronavirus

Des de divendres passat, membres de diverses entitats estan organitzant una xarxa de suport per organitzar voluntaris i donar suport als veïns amb més dificultats en els dies de confinament. Els coordinadors de la Xarxa estan en contacte amb l’Ajuntament i amb Protecció Civil per sumar esforços.

16/03/2020 Drets i Llibertats

Divendres passat, dia en que s’iniciava l’estat d’alarma a l’estat espanyol per l’expansió del COVID-19, alguns membres de diverses entitats de la ciutat s’organitzaven en la Xarxa Solidària de Badalona. Son persones d’entitats del lleure, organitzacions juvenils, associacions de veïns i d’altres entitats cíviques i socials, i des d’aquest cap de setmana han fet públic a les xarxes socials el seu funcionament. Al seu Twitter, Facebook, Instagram i Telegram, hi han publicat diversos cartells en que s’hi explica que podem accedir a la xarxa per ajudar o per demanar ajuda. Per a fer-ho, s’ha d’omplir un formulari digital. 

Els membres de la Xarxa Solidària Badalona han volgut expressar des del primer moment que la seva voluntat és de col·laborar amb les institucions i garantir la seguretat i salut de totes les persones, per això segueixen al peu de la lletra totes les indicacions del departament de salut i les difonen entre les persones que hi contacten per via digital. El portaveu, Héctor Martínez, comenta que la Xarxa també serveix per prevenir riscos, i és que es pot alertar de possibles casos de persones en risc sense familiars o amics que els ajudin, i que coordinant els voluntaris, podem evitar desplaçaments innecessaris i així, frenar la cadena de contagis. 

La intenció que tenen és d’ajudar sobretot a persones amb mobilitat reduïda o que podrien ser factor de risc en cas de contagi (gent gran o amb condicions mèdiques prèvies) i, amb les màximes mesures de prevenció, garantir-los abastament de recursos. A més, la Xarxa Solidària de Badalona està en contacte amb d’altres iniciatives que han sorgit arreu del territori i d’altre tipus com un sistema d’alertes contra la violència masclista impulsat des del Bloc Violeta, i tenen “intenció de difondre consells de salut, també mental, per les xarxes socials. Un confinament com el que ens toca viure pot ser dificil, i ens hem de fer arribar suport encara que sigui digitalment”. 

“Fins al moment, la xarxa ha rebut abundants voluntaris (prop de 150), molts més que peticions d’ajuda, i això ens dona temps per organitzar i informar millor a tothom. A l’hora, desitgem que la nostra iniciativa s’escampi i arribi a qui més ho necessita” declara el portaveu. 

A principis d’aquesta setmana la Xarxa Solidària de Badalona ha iniciat el seu contacte amb els responsables de Protecció Civil a Badalona amb bona sintonia i està treballant en un reconeixement institucional que faciliti la tasca dels voluntaris sota el compliment estricte de les recomanacions del Departament de Salut contra el contagi del Coronavirus.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid