Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En homenatge
Adéu a Ignasi Catalán, lluitador als barris obrers de Barcelona
21/03/2020 Memòria històrica
El moviment veïnal barceloní va perdre ahir el seu estimat Ignasi Catalán. Veí de Trinitat Vella, va iniciar el seu compromís social a l'HOAC. Incansable lluitador veïnal, primer a la comissió de barri clandestina i després a l'AV, va ser un dels membres fundadors de l'AV del sector Trinitat-Torre Baró-Vallbona el 1970.

Ell va ser qui va proposar el nom d'AV de Nou Barris, conscient que una denominació més sintètica ajudava a la lluita. Tot un èxit que va acabar convertint-se en el nom d’un districte de la ciutat.

Va ser un del principals activistes que van protagonitzar les lluites veïnals del període predemocràtic. Amb la creació de la nova demarcació de districtes de la ciutat, Trinitat Vella va passar a formar part del districte de Sant Andreu i ell va continuar lligat al seu barri.

"El darrer cop que vam tenir ocasió de veure’l va ser el 2019 en l'acte d'inauguració d’un faristol que recorda la història de l'AV de Nou Barris, a Torre Baró. La seva emoció i les seves paraules lúcides ens van traspassar a totes les persones presents a l’acte.

Amb ell, marxa una part de la història de lluites, reivindicacions i solidaritat dels nostres barris obrers. Sentim molt la seva pèrdua i, per la situació que vivim, no podem acompanyar la seva família, a qui transmetem tota la nostra estimació en el seu comiat", així ens ho recorda, la Coordinadora Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris i la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid