Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Concentració davant de la caserna de la Guàrdia Civil a Tarragona en suport als encausats pel tall de la Jonquera

El Grup de suport denuncia que l'acte de suport d'Amposta es va fer "enmig d'un desplegament d’efectius policials del tot innecessari i vergonyant: 4 cotxes de Mossos, una furgoneta ARRO, un cotxe de policia local i policies de paisà que no paraven de fer fotos, amb les nostres filles i fills menors que ens acompanyaven durant l’acte".

04/02/2020 Drets i Llibertats

Dissabte el Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre va denunciar que 50 ebrencs estan citats a declarar als jutjats d’Amposta i a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona per la seva participació en les protestes organitzades per denunciar la sentència del Suprem.

Es tracta de sis persones pels talls de carretera a la Jonquera, dues a Salt i 42 més a l’N-340 a Amposta. Tots ells estan acusats d’un delicte de desordres públics. El col·lectiu ha anunciat accions de protesta, coincidint amb els dies de declaracions. Les dues primeres estan convocades per al pròxim 4 i 5 de febrer davant de la caserna de la Guàrdia Civil a Tarragona. La resta es faran el 6, 11, 18 de febrer, el 12 de març i el 7 i 8 d’abril. Totes elles davant dels jutjats d’Amposta.

"Acte de suport enmig d'un desplegament d’efectius policials del tot innecessari i vergonyant"

El Grup de suport contra la Repressió a les Terres l’Ebre també ha denunciat a través d’un comunicat que "la repressió l’estan patint de primera mà al nostre territori”. Però la convocatòria, que incloïa un vermut solidari, va fer-se enmig d’un fort desplegament policial. “Un desplegament d’efectius policials del tot innecessari i vergonyant: 4 cotxes de Mossos, una furgoneta ARRO, un cotxe de policia local i policies de paisà que no paraven de fer fotos, amb les nostres filles i fills menors que ens acompanyaven durant l’acte”, han denunciat. “Ens preguntem: quin objectiu té tant desplegament policial en una convocatòria com la d’ahir? Infundir més temor encara, controlar i provocar la ciutadania? “, ha remarcat.

Per aquest motiu, el Grup de Suport contra la Repressió han exigit explicacions a qui haja coordinat aquest desplegament policial “totalment desproporcionat, en un acte de caràcter festiu i solidari”. “Denunciem la plena disposició del cos dels Mossos d’Esquadra al Règim del 78 que defensa el feixisme arreu del país i reprimeix al poble que es manifesta pacíficament a peu de carrer”, ha apuntat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid