Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La Plataforma d'afectades - oposicions 2019 acudeix al Síndic de Greuges per denunciar la vulneració de drets d'Educació
16/01/2020 Educació
La Plataforma d'afectades - oposicions 2019 acudeix al Síndic de Greuges per denunciar la vulneració de drets d'Educació La Plataforma d'afectades - oposicions 2019 acudeix al Síndic de Greuges per denunciar la vulneració de drets d'Educació
Prop d'un centenar de persones han acudit al Síndic de Greuges de Catalunya per denunciar la vulneració de drets del Departament d'Educació de la Generalitat de Cataunya cap a les persones aspirants.

Prop d'un miler de persones, de diferents indrets de Catalunya i de diferents sectors professionals, estan adherides a la Plataforma d'afectades - Oposicions docents 2019. Aquest mes de gener, es fa públic un nou concurs mentre la denúncia d'irregularitats segueix en silenci administratiu per part del Director de personal docent Ignacio Garcia Plata, d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Entre el passat més d'agost i setembre, més d'un centenar de persones van interposar un Recurs d'Alçada davant el Director de Personal Docent. A data d'avui, transcorregut el temps de resposta que té l'administració, només s'han respost un 5% de les denúncies. En aquestes respostes, a més, s'ha incomplert la legalitat donat que aquest tipus d'acte administratiu ha de ser respost per un òrgan superior i han estat resposts pels propis tribunals d'oposicions.

La dada més significativa és que, a l'empara dels articles 112 a 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, es demanava accedir a la informació pública del procés i vulnerant aquest articulat i, alhora, la llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya entra en una espiral d'irregularitats que, des de la plataforma, estem disposades a interposar un contenció administratiu per a impugnar el procés selectiu, amb els perjudicis que pot comportar un cop publicades les places cobertes al DOGC.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid