Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
participació ciutadana
"Atac frontal al dret a la participació" la decisió del TSJC de declarar nul el Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona

Insten també el govern de l’Ajuntament de Barcelona i la resta de grups municipals perquè s’empoderin i defensin la validesa del reglament de participació, tot presentant els recursos que siguin necessaris, mantenint la seva vigència i executant les seves eines.

 

20/11/2019 Política

Aigua és Vida i la FAVB i el Consell d’Associacions de Barcelona han manifestat el seu rebuig a la decisió del TSJC de declarar nul el Reglament de Participació Ciutadana de Barcelona. Ho han qualifiquat de "Atac frontal al dret a la participació", ja que és eina fonamental de la nostra democràcia, i més si és te en compte que "aquest reglament és fruit d’un procés desenvolupat al llarg dels tres darrers governs municipals gràcies al treball de nombroses entitats de la nostra ciutat. Va ser aprovat amb un amplíssim consens dels grups municipals i és una eina necessària de la ciutadania organitzada i no organitzada per poder incidir i participar de forma més àmplia i democràtica de les polítiques públiques".

Les entitats esmentades consideren que  diversos grups en defensa d’interessos privats han interposat diferents recursos. Ara, el recurs presentat per Abogados Catalanes por la Constitución ha estat recollit pel TSJC per declarar nul l’actual reglament.

Tot i així,  Aigua és Vida i la FAVB i el Consell d’Associacions de Barcelona s'han compromés a seguir el procés judicial en defensa dels nostres drets i han nstat també el govern de l’Ajuntament de Barcelona i la resta de grups municipals perquè s’empoderin i defensin la validesa del reglament de participació, tot presentant els recursos que siguin necessaris, mantenint la seva vigència i executant les seves eines.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid