Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
discriminació lingüística
L'ASM reclama al director de l'aeroport de Palma que retiri la sanció a Paula Rotger

"És intolerable que després d'una denúncia pública d'un cas de discriminació lingüística la Guàrdia Civil no demani disculpes ni obri investigacions per depurar responsabilitats, i a més a més converteixi la víctima en culpable"

22/09/2019 Llengua
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca s'ha dirigit per carta a José Antonio Álvarez Fernández (León, 1962), director de l'aeroport de Palma des del 2 de maig de 2011, per reclamar-li que es retiri la sanció a Paula Rotger i se li retorni immediatament l'acreditació per poder exercir la seva feina. A la mateixa carta l'ASM exigeix que es revisin les imatges de les càmeres de seguretat, que demostren que l'actuació de la treballadora va ser impecable i que la sanció s'ha basat en un relat fals de la Guàrdia Civil.

Considera que "És intolerable que després d'una denúncia pública d'un cas de discriminació lingüística la Guàrdia Civil no demani disculpes ni obri investigacions per depurar responsabilitats, i a més a més converteixi la víctima en culpable. Aquests fets tenen el precedent gravíssim del cas Saïda Saddouki, la intèrpret que va ser vexada dins la caserna de la guàrdia civil pel fet de parlar català, i que de denunciant va passar a ser condemnada a pagar 1.500 euros entre multa i indemnització per "injúries greus".

L'ASM demana als responsables de Política Lingüística del Govern, del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma que arribin fins al final en l'aclariment dels fets, i es congratula pel suport que Paula Rotger rep de la societat civil, entitats i partits polítics, al qual ens sumam i que demostra que els mallorquins ja no estam disposats a deixar-nos humiliar lingüísticament i hem dit: prou, fins aquí hem arribat!

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid