Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
L'ocupació veïnal de la Casa Buenos Aires de Vallvidrera a judici

El 12 de juliol hi ha convocada una concentració de suport a l'ocupació  a les 11:45h a la Ciutat de la Justícia

11/07/2019 Drets i Llibertats
Aquest divendres 12 de juliol es portarà a judici l'ocupació de la Casa Buenos Aires de Vallvidrera. El judici començarà a les 11:45 hores a la Ciutat de la Justícia i en acabar s'ha convocat una roda de premsa.

Prèviament, demà les entitats veïnals i socials de Vallvidrera han convocat un seguit de tallers a partir de les 18:00 hores a la plaça del Cívic de Vallvidrera.

El passat 3 de març,  veïnes i veïns de Valvidrera van fer públic l'ocupació de la Llar Betània al carrer Mont Orsà 31, per evitar que es converteixi en un complex turístic de luxe.  Una ocupació que s'havia planificat feia dies però es portava en secret per assegurar l'èxit de l'acció. Així, ahir es convidava al veïnat amb missatges per Whatsapp a participar en una cercavila popular que finalitzava a la Llar per fer-ho.

Els actuals propietaris, la Congregació religiosa dels Pares Paüls, ho volen convertir en un hotel de luxe destinat a xeics àrabs. La intenció és construir-hi 15 suites amb piscines i zones per jugar al golf. Segons, la publicació El Jardí, aquesta congregació  religiosa dels Pares Paüls, està al punt de mira del veïnat. Ara fa tres anys, i “partint de la falta d’espais per a joves i grans“, un grup va presentar un projecte de cohabitatge a la llar, en desús des de fa 7 anys, però la congregació va rebutjar la proposa del veïnat de comprar-ho per més de 2 milions d’euros.

Es reivindica que l'edifici es mantingui com a patrimoni històric, crear un projecte d'habitatge comunitari i obrir-lo a tor el veïnat del Barri. També reclamen que s'aturi l'elitització que diuen que està vivint a Vallvidrera i denuncien que fa set anys que la congregació no fa cap tipus d'ús a l'edifici, i que no fa més que degradar-se. també reclamen que s'aturi l'elitització que diuen que està vivint el barri. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid