Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1-O
El Parlament constitueix la comissió d’investigació de l’1 d’Octubre impulsada per la CUP

Ĺa formació reitera la necessitat de tenir coneixement i documentació dels actes de violència institucional i la determinació dels seus responsables, així com la recerca de fórmules de reparació respecte a les víctimes, ja que més enllà de les lesions físiques, la violència institucional ha provocat danys psíquics, dels quals encara no se n’ha fet una anàlisi amb profunditat, i ha provocat greus vulneracions de drets fonamentals.

20/07/2019 Drets i Llibertats

La CUP Crida Constituent ha impulsat una Proposta de Resolució per la creació de la comissió d’investigació de l’1 d’Octubre al Parlament de Catalunya amb l’objectiu d’analitzar la magnitud repressiva de tots els aparells de l’Estat espanyol, la vulneració de drets fonamentals i les seves conseqüències físiques i psíquiques durant la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. 


Aquesta comissió tindrà com a objecte d’investigació els efectes dels danys de la violència institucional d’abast col·lectiu comesa durant l’1 d’octubre de 2017 per part de les forces de policials de l’Estat, davant la inacció o oposició per part del Ministeri Fiscal i la judicatura espanyola a l’hora de perseguir el delicte o donar resposta legal. 


Ĺa CUP reitera la necessitat de tenir coneixement i documentació dels actes de violència institucional i la determinació dels seus responsables, així com la recerca de fórmules de reparació respecte a les víctimes, ja que més enllà de les lesions físiques, la violència institucional ha provocat danys psíquics, dels quals encara no se n’ha fet una anàlisi amb profunditat, i ha provocat greus vulneracions de drets fonamentals. 


Els continguts bàsics de la investigació de la comissió seran: 


  1. Descripció i documentació dels exercicis de violència institucional que es van donar en el context de desenvolupament del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre.

  2. Anàlisi sobre la preparació, coordinació, participació, perpetració i implicacions en fets violents en el context de desenvolupament del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre.

  3. Determinar les persones físiques, els responsables polítics i administratius de la violència institucional exercida i analitzar  les responsabilitats en que hagin pogut incórrer.

  4. Estudiar les diverses formes de repressió derivades de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i, si s’escau, traslladar al Govern les conclusions de la Comissió per tal que les pugui incorporar a la Cartografia de la repressió.

  5. Anàlisi sobre els danys i les seves conseqüències derivats de la violència institucional desenvolupada l’1 d’octubre.

  6. Estudi de formes de reparació davant els danys patits per violència institucional l’1 d’octubre.

  7. Anàlisi dels drets civils i polítics que es van vulnerar per l’exercici de la violència institucional l’1 d’octubre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid