Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ensenyament
USTEC·STEs s’afegeix al boicot a les pràctiques de màster
21/05/2019 Educació

USTEC·STEs s'ha afegit al boicot a les pràctiques de màster i ha exigit que, atès que la tutorització de les pràctiques afecta a les condicions laborals del professorat de l’ensenyament públic, aquesta qüestió sigui negociada amb el Departament d’Educació.

Les diverses reformes educatives han comportat que tant els estudiants de grau de mestre, com el de màster de professorat comportin una càrrega pel que fa a les pràctiques cada vegada més gran. A grans trets, per als estudiants de primària s’acosta a les 500 hores, mentre que pel que fa al màster de professorat de secundària, que requereix un esforç econòmic i de temps onerós per l’alumnat representin 200 hores.

Tanmateix, segon sel sindicat, la tutorització de les pràctiques, a càrrec de mestres i professors en exercici, són imposades, sense cap mena de compensació pel que fa a reducció horària o un insuficient reconeixement administratiu i a costa de la sobrecàrrega de feina dels docents. En els darrers anys, a més, l’increment d’hores lectives i la multiplicació d’exigències de caràcter administratiu ha fet que la necessària tasca de responsabilitat pel que fa a la formació inicial dels alumnes de graus i màsters, resulti impossible que sigui assumida en les mínimes condicions.

És per això que, des de fa temps, des dels propis centres de Catalunya, s’està fent un boicot a aquestes pràctiques. Cal afegir, a més, que l’alumnat de graus i màster està pagant preus exorbitants pels seus estudis, que contrasta amb la gratuïtat que li comporta el conveni entre universitats i Departament d’Educació segons el qual aquest darrer organisme subvenciona, a la pràctica, la formació universitària en el que representa un escàndol majúscul.

Valora
Rànquings
  1. La Fiscalia demana sis anys de presó per una suposada participació en uns aldarulls durant una mobilització independentista
  2. Articular políticament la Unitat Popular i el republicanisme d’esquerres
  3. L’ANC anima a inscriure’s al registre de Consum Estratègic per engrandir els més de 148.000 canvis de contracte duts a terme fins ara
  4. Rèplica de Màrius Serra a Javier Cercas
  5. USTEC·STEs amb la mestra de Terrassa
  6. Coincidint amb la Diada Nacional es fa crida per assolir la República Confederal dels Països Catalans
  7. Discurs d’en Lluc Salellas al ple d’investidura a l’Ajuntament de Girona
  8. Un pres no pot ser democràtic
  9. La Intersindical-CSC es reuneix amb el conseller Jordi Puigneró per avançar en la construcció de la Generalitat de la República
  10. Es difonen diversos comentaris d'escarni dedicats a Quim Forn que han estat escrits per unionistes a les xarxes socials
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid