Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2017 Mor als 84 anys el lluitador independentista i veí de l'Hospitalet Ton Ribas

Mor als 84 anys el lluitador independentista i veí de l'Hospitalet Ton Ribas

28/04/2017 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 2017 va morir l'històric independentista Ton Ribas i Sala, antic militat al Front Nacional de Catalunya (FNC), EPOCA i Terra Lliure, i expert excursionista.

Al comiat de Ton Ribas hi van assistir familiars, amics i companys de lluita i de l'excursionisme català, que van assistir al Tanatori de l'Hospitalet de Llobregat per retre-li homenatge en el que va ser una ceromonia senzilla però plena d'emotivitat en què un violinista va interpretar 'Els Segadors'.

Carles Sastre, també veí de l'Hospitalet, amic i company de lluita, va elogiar la persona d'en Ton Ribas, i va afirmar que amb ell es tancava una generació en la lluita pels drets nacionals i socials del nostre poble i que el considerava com "el darrer soldat de la pàtria."

El president de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) va recordar en la seva intervenció que en Ton va ésser un dels fundadors de l'entitat i va destacar la seva afició pel món de l'excursionisme. També va destacar que sempre va seguir la divisa escolta de "Sempre a punt" per ajudar o anar a rescatar a excursionistes que haguessin patit una dificultat o accident. Alguns membres de la UEC van dedicar-li el cant del Virolai.

Rober Surroca, company del FNC, a la darrera intervenció, va llegir una breu biografia d'en Ton.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid