Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-O
La Intersindical (CSC): "12 d’octubre, Res a Celebrar a les Universitats Catalanes"

El sindicat reclama a totes les universitats catalanes per dignitat històrica, per solidaritat amb els descendents d’aquella massacre - alguns dels quals treballen i estudien a les nostres universitats- per compromís amb la pau, per respecte al drets fonamentals, perquè aquesta patria que s’enalteix està construida sobre les fosses de milions de persones: indis americans, sahrauis, gallecs, bascos, catalans, andalusos… que es declari com a dia feiner i lectiu, el 12 d’octubre.

 

11/10/2018 Drets i Llibertats
La Intersindical (CSC): "12 d?octubre, Res a Celebrar a les Universitats Catalanes" La Intersindical (CSC): "12 d?octubre, Res a Celebrar a les Universitats Catalanes"
La Intersindical–CSC ha fet notar, en un comunicat,  la incongruència  que les universitats catalanes, bressol del coneixement i  del pensament crític, totes elles dotades de codis ètics i altres documents que rebutgen la violència,  i d’incomptables crides públiques al llarg dels anys a favor de la Pau, tanquin aules i despatxos per celebrar el 12 d’octubre.

Pel sindicat, una efemèride que celebra l’inici de l’opressió, el colonialisme i l’assassinat en massa dels pobles indígenes i com a conseqüència, l’anorreament de les cultures ameríndies.

També apunta que "sorprèn que es sacralitzi la democràcia però tanmateix les universitats no qüestionin una diada que com a Fiesta de la Hispanidad o com va decidir l’assassí de masses, el dictador Franco Dia de la Raza,  o ja en etapa borbónica Fiesta Nacional de España, expressi valors tan antidemocràtics com la violencia, la repressió i  la conquesta com a mètode d’assimilació de pobles i cultures".
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid