Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskalherria
Desenes de milers de persones reclamen a Donestia avenços en política penitènciaria
21/10/2018 Internacional

La manifestació convocada per la iniciativa Orain Presoak ha reunit a al voltant de 37.000 persones en Donostia, segons el recompte de GARA i NAIZ, per reclamar passos efectius en la qüestió dels presos, acabar amb el sofriment i avançar en la convivència. La fi de la política d'allunyament, l'excarceració dels presos greument malalts, la progressió de grau i el doble còmput de penes són les prioritats que s'han marcat.

Un cop s'acabat l'acte per la pau i la convivència que s'ha desenvolupat en el Palacio Miramar, representants de l'àmbit social i cultural –Ramon Agirre, Ines Osinaga, Xabi Solano, Eider Rodriguez, Alaia Martin, Mirin Amuriza, Eñaut Elorrieta… –han descendit fins al túnel de l'Antic amb la lona geganta que ha encapçalat la marxa, que s'ha iniciat passades les 17.15 entre aplaudiments i crits de «Euskal presoak etxera». «Presoak kalera, amnistia osoa» ha estat una altra de les consignes que s'ha corejat al llarg del recorregut.

A la manifestació han assistit representants d'EH Bildu, EH Bai, PNB, Elkarrekin Podemos i la CUP, a més de delegats dels sindicats ELA, LAB, CCOO, UGT, ESK, Steilas, EHNE, Hiru i Etxalde, representants de Bake Bidea i el Fòrum Social, entre uns altres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid