Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per a la República
Inauguració a Gurb de la plaça de l'1 d'Octubre de 2017
04/06/2018 Política

Aquest diumenge s'ha inaugurat a Gurb (Osona) la plaça 1 d'Octubre de 2017. L'indret on s'ha ubicat no tenia nom fins ara nom i està al costat d'una plaça molt simbòlica: la plaça de l'Amistat. Aquesta va acollir la multitudinària manifestació que hi va haver quan van empresonar el llavors conseller de Justícia i gurbetà Carles Mundó.

De fet, Mundó piulava que estava "molt orgullós i emocionat" que el seu poble tingués una plaça dedicada a aquesta data: "Un dia que per sempre més formarà part de la nostra història". Com en altres municipis, es tracta d'una petició ciutadana que, en aquest cas, ha prosperat. Es van presentar 210 signatures donant suport a aquesta iniciativa i el ple (CiU i ERC) ho va aprovar el passat mes d'abril per unanimitat, com ha informat Nació Digital.

Altres poblacions que han posat el nom de l'1 d'Octubre al nomenclàtor són Sant Julià de Ramis, Girona, Figueres, Aiguaviva, Vilablareix, Bescanó, Llagostera, Sant Gregori, Cassà de la Selva, Riudarenes, Breda, Cornellà de Terri, Ripoll, Les planes d'Hostalets, Montroig del Camp, El Vendrell, Tortosa, Berga, Cervera, Santpedor i Alcover.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid