Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2016- Mor la militant independentista Llum López

Mor la militant independentista Llum López

26/11/2016 Tal dia com avui
Llum López aguantant l'extrem d'una pancarta (al costat de l'estelada) del partit IPC (Independentistes dels Països Catalans) durant una manifestació realitzada a Figueres l'any 1979. Llum López aguantant l'extrem d'una pancarta (al costat de l'estelada) del partit IPC (Independentistes dels Països Catalans) durant una manifestació realitzada a Figueres l'any 1979.

El 26 de novembre de l'any 2016 moria a Barcelona la militant independentista Llum López. Veïna del barri de la Trinitat Vella de Barcelona va ser detinguda l'any 1981 per les seves activitats independentistes (era militant del partit Independentistes dels Països Catalans i va col·laborar amb diverses organitzacions antirepressives).

La Llum López, Joana era el seu nom de guerra,  va començar a militar a mitjans dels anys seixanta en les lluites del barri de Sant Andreu. Més tard féu campanya contra la Constitució del 1978 pel seu caràcter capitalista i espanyol. El desembre del 1981 la detingueren sota la llei antiterrorista i fou traslladada  a Madrid en un furgó col·lectiu en un viatge penós fins als Jutjats de l’Audiència Nacional. 

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid