Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1981- Rebuda a l'estació de Sants dels independentistes alliberats

Rebuda a l'estació de Sants dels independentistes alliberats (per part d'una gentada convocada pels CSPC)

11/12/1981 Tal dia com avui
El nou de desembre de 1981 es produí una “tancada” de botigues a Esplugues de Llobregat exigint la llibertat de Marcel Casellas i 380 professors d'institut signen una declaració de protesta per les detencions iniciades el dia 3. El 10 de desembre es produí una jornada de lluita per la llibertat dels independentistes detinguts, amb manifestació a Barcelona i les universitats en vaga. Les mobilitzacions populars van provocar la reacció del governador civil de Barcelona Jorge Fernández Díaz que va prohibir les manifestacions de solidaritat i va escriure una nota a la premsa defensant la llei antiterrorista i la detenció dels independentistes.

El mateix dia deu de desembre els detinguts són portats a l'Audiència Nacional, excepte els de València, que són posats a disposició del jutge de Guàrdia de la ciutat de València. Aquest transport va ser greu sobretot per a la Teresa Aragonès que estava embarassada i no va parar de vomitar durant tot el viatge. L'Audiència Nacional decreta l’ingrés a la presó de Pere Bascompte i de Jaume Llussà, i posa en llibertat la resta, que retornen a Barcelona on són rebuts el dia onze a l’estació de Sants. La majoria dels detinguts van denunciar haver estat torturats.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid