Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Contra la LGBTI-fòbia, Fem Xarxa

El 17 de maig és el Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia, on es commemora el 28è aniversari de la despatologització de l'homosexualitat per part de l'OMS. Hem de lluitar per acabar amb la patologització social al carrer i els discursos de l'odi encara molt presents a la nostra societat. Discursos de l'odi avalats i incentivats per la dreta més reaccionaria i conservadora del nostre entorn, com per exemple Hazte Oir.

Segons l'Estat de l'LGTBI-fòbia del 2017 de l'Observatori Contra l'Homofòbia, les agressions van augmentar un 32% respecte a l'any anterior. Agressions LGBTI-fòbiques que trobem en tots els àmbits de les nostres vides; des de la violència mèdica fins al sistema escolar on podem veure com les infants i joves trans, bis, lesbianes o gais són assetjades o com la paraula "maricón" és l'insult més utilitzat en els instituts d'arreu.

LGBTI-fòbia també al món laboral, on les persones LGBTI no podem ser nosaltres mateixes ni reivindicar-nos perquè en un context de precarietat absoluta no podem assumir-ne les possibles conseqüències.

LGBTI-fòbia també als espais alternatius, on és urgent i imprescindible que es creïn i s'apliquin protocols contra la violència vers les persones LGBTI per poder construir espais vertaderament segurs allunyats del capitalisme rosa, que assimila i mercantilitza les nostres sexualitats i identitats.

LGBTI-fòbia també institucional emparada per una inacció total, que ja fa massa temps que dura no fent efectiu el desplegament de la Llei 11/2014 pels drets de les persones LGBTI i contra l'LGBTI-fòbia.
I LGBTI-fòbia també dels partits del 155, que amb les seves accions estan dificultant greument la tasca de gran part del moviment LGBTI i de lluita contra la serofòbia, posant així en risc les nostres vides.

Les persones LGBTI hem d'organitzar-nos, hem de fer xarxa per fer front a aquestes estructures patriarcals i capitalistes que no ens permeten ser lliures. Hem de treballar per construir la República de les marikes, de les bollos, de les bis, de les trans... de totes les identitats, gèneres, sexualitats i afectivitats no normatives. De les dissidents. La República socialista i feminista dels Països Catalans lliures d'heterosexisme.

Les persones LGBTI hem de fer xarxa per respondre a la seva violència. Hem de respondre de manera contundent i efectiva a les seves agressions, apostant sempre que sigui necessari per l'autodefensa. Contra el seu odi, la ploma i el martell.

Aturem l'LGBTI-fòbia.
Fem xarxa, responguem juntes!

#FemXarxa
#CridemLaNit
#StopLGBTIfobia

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid