Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibertat d'Expressió
Un concert dels rapers Valtonyc i Pablo Hasél, tret de sortida d'una setmana d'actes per la llibertat d'expressió a Vic

Un col·lectiu d'entitats organitza del 28 d'abril al 5 de maig les Jornades Republicanes per la Llibertat d'Expressió

25/04/2018 Política

Un concert dels rapers Valtonyc i Pablo Hasél serà, dissabte 28 d'abril, el tret de sortida de tota una setmana d'actes a Vic per la llibertat d'expressió. La setmana, emmarcada en la campanya #NoCallarem, pren el nom de Jornades Repbublicanes per la Llibertat d'Expressió a Vic. El programa complet es donarà a conèixer properament i se'n podrà fer un seguiment informatiu des d'un espai especial de Setembre.

El concert de Valtonyc i Pablo Hasél es farà dissabte vinent a partir de 2/4 d'11 de la nit a al sala de concerts La Cabra. El preu de l'entrada anticipada és de 8 deuros i a taquilla, de 10 euros. La recaptació es destinarà a la campanya de solidaritat amb els artistes represaliats. La venda d'entrades online es pot fer a la web de La Cabrawww.lacabra.cat.

Valtonyc i Pablo Hasél han estat condemnats tots dos amb penes de presó per lletres de les seves cançons, en el que s'ha considerat un atac frontal cap a la llibertat d'expressió. Les condemnes, i més concretament la de Valtonyc, que si els tribunals no es fan enrere a última hora hauria d'ingressar a presó abans d'un mes, han suscitat un moviment de protesta que s'ha plasmat especialment en la campanya #NoCallarem.

Pablo Hasél (Lleida, 1988) i Josep Miquel Valtònyc (Sa Pobla, 1993) són dos rapers que sumen junts vuit anys i sis mesos de presó per "enaltiment del terrorisme" i "injúries a la corona" a les seves lletres: ‘El fascismo se cura muriendo’, ‘Microglicerina’, ‘Juan Carlos el Bobón’...

La Sala Penal del Tribunal Suprem ja ha ratificat la condemna de l’Audiència Nacional espanyola de tres anys i mig pel mallorquí, mentre que Hasél espera l’ordre d’ingrés a presó – el 2015 també va ser condemnat per l’alt tribunal a dos anys per "enaltiment del terrorisme". 

El mateix dissabe a les 6 de la tarda es farà al Casino de Vic una taula rodona sobre llibertat d’expressió amb els dos rapers repressaliats, la també cantant Edurne Vega i Sara Blázquez, regidora de Capgirem Vic, que hi intervendrà en la seva condició de periodista de Setembre.

L'organització de les Jornades Republicanes per la Llibertat d'Expressió és fruit de la col·laboració de diferents entitats culturals, polítiques, socials i del món de la comunicació de Vic i Osona. Els actes es perllongaran fins el dissabte següent, 5 de maig. El concert de Valtonyc i Pablo Hasél, en concret, ha estat una iniciativa de la CUP-Capgirem Vic, en col·laboració amb La Cabra.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid