Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibertats
Milers de persones rebutgen a Bilbo l'aplicació a Catalunya de l'article 155

Donen suport a l'exercici del dret a decidir.

05/11/2017 Política

44.000 personis segons el recompte habitual de naiz s'han manifestat a Bilbo per mostrar el seu rebuig a l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució espanyola i donar suport a l'exercici del dret a decidir.

La mobilització, que s'ha desenvolupat sota una intensa pluja, ha estat convocada per EH Bildu, els sindicats ELA, LAB, ESK, Steilas, entre d'altres, i la plataforma Gure esku Dago, compta també amb l'adhesió de formacions polítiques com Podem, Ezker Anitza-IU o Libertate Nafarra.

Entre els participants és destaquin el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi; la parlamentària navarresa de la coalició sobiranista Bakartxo Ruiz, els secretaris generals d'ELA i LAB, Adolfo Muñoz i Garbiñe Aranburu, respectivament, l'exsecretari general de LAB Rafa Díez Usabiaga, recentment excarcerat, així com representants polítics de la coalició Elkarrekin Podem.

Després d'una pancarta en què és pot llegir el lema 'Contra l'155. Democràcia i dret a decidir', la marxa ha partit donis dels voltants de la Casella per finalitzar a l'Ajuntament.

Al final de la marxa, la cantant i presentadora Zuriñe Hidalgo en euskara i el professor de Dret a la UPV Ramón Zallo han llegit un comunicat en el qual han enumerat una sèrie de compromisos que prenen els forces polítiques, socials i sindicals que havien convocat la mobilització.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid