Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8-N
Milers de persones omplen els carrers amb un clam ben clar: llibertat pels presos polítics

Agustí Alcoberro: “Aquest és un poble lliure que està disposat a arribar fins al final per aconseguir la llibertat i la república”

09/11/2017 Política

En una nova Vaga General, durant el matí, els pobles i ciutats del país han sortit per primer cop als carrers, davant de les delegacions de la Generalitat d’arreu del territori. A Barcelona, la plaça Sant Jaume ha queda petita per encabir els milers de persones que, a l’uníson de “llibertat”, han escoltat atentament el manifest de la Taula per la Democràcia, llegit per l’actriu Estel Solé.

Durant la tarda, la Plaça Nova de Barcelona, just davant de la Catedral, s’ha omplert de gent que ha clamat per la llibertat dels presos polítics. No ha estat l’únic lloc. A les places de les viles de tot Catalunya s’hi han congregat milers de persones.

Cesck Freixas ha obert l’acte amb una interpretació de la cançó “Què volen aquesta gent”. L’acte, presentat per Bel Olid, ha comptat amb la presència de membres del CNJC (Consell Nacional de la Joventut de Catalunya), Unió de Pagesos, Universitats per la República, UGT, USTEC, el CDR Catalunya, la Intersindical-CSC, l’ANC i Òmnium Cultural. S’ha llegit també el manifest de la Taula per la Democràcia, que podeu consultar aquí.

Disposats a arribar fins al final

El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha estat clar: aquest poble no és mesell, no es doblega i no accepta humiliacions. “Aquest és un poble lliure que està disposat a arribar fins al final per aconseguir la llibertat i la república”, ha dit.

Alcoberro ha volgut deixar clar que no deixaran que s’empresonin més persones ni que es pateixi més presó per defensar les llibertats del país. Per això, ha exigit el retorn dels presos polítics, i també del president per encapçalar el govern votat legítimament. “No queda cap més sortida que la victòria”, ha dit, recordant que cal la llibertat dels presos, el retorn del govern exiliat i la defensa de la república.

Finalment, ha fet una crida a omplir els carrers de Barcelona aquest dissabte, i ha explicat que a dia d’avui ja hi ha al voltant de 500 autocars contractats per venir des de diversos punts del país.

Al seu torn, Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, ha explicat que avui Catalunya ha enviat un missatge clar a l’estat espanyol: prou vulneracions dels drets i llibertats el poble de Catalunya. Per això, ha exigit que es deixi d’aplicar l’article 155 i s’aturi la repressió, així com també que cessin les ocupacions de les institucions i també les detencions per motius polítics.

Per acabar, Mauri ha remarcat el caràcter pacífic del poble català, tot recordant que les úniques armes que té la gent són la democràcia i la pau, “Ens volen crispats i el que estem és determinats”, ha conclòs.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid