Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
El Comitè de Defensa de la Repúbica de Les Corts denuncia "l'assetjament policial al barri"

"Identificacions i persecució d’activitats amb permís per part dels Mossos d’Esquadra al barri de Les Corts el 23 i 25 de novembre"

27/11/2017 Política

En un comunicat fet públic aquesta nit, el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Les Corts de Barcelona ha denunciat  la intimidació en la realització de les activitats que es duen a terme, i la voluntat d’assenyalar i atemorir, per part de la policia, els veïns i veïnes que integren del Comitè. En concret amb "identificacions i persecució d’activitats amb permís per part dels Mossos d’Esquadra al barri de Les Corts el 23 i 25 de novembre".

Davant d'aquests fets el CDR "ha acusat l’Estat espanyol de la utilització com a eines de repressió l’article 155 de la Constitució Espanyola i l’anomenada popularment Llei Mordassa amb l’objectiu de debilitar la ciutadania; es reafirma el seu paper en la protecció dels drets i les llibertats democràtiques de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. La lluita pels drets i les llibertats forma part de l’ADN de les persones que integren els CDR i ha manifesta la voluntat de construir i defensar la República Catalana malgrat l’ús d’eines i lleis repressores".

En la nota, el CDR demana la llibertat dels presos polítics; la derogació de l’aplicació de l’article 155 i de la Llei Mordassa i el respecte per les llibertats i els drets democràtics de tots els catalans.

Els fets succeïts són els següents

La nota assenyala que les assemblees realitzades durant l’últim mes sempre s’han desenvolupat sota la presència i vigilància policial, tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra. A la darrera assemblea, del passat dijous 23 de novembre, añunta que no va ser diferent, "una parella de Mossos va fer acte de presència a Plaça Comas des del principi. A l’inici, es va realitzar un acte commemoratiu als presos polítics, tocant el Cant dels Ocells i creant un llaç groc amb espelmes. Deu minuts després de començar l’assemblea, cap a les 21.10h, la parella de Mossos va cridar al company que havia estat dirigint-se al grup perquè s’identifiqués. Se’ls va interpel·lar pel motiu, la resposta va ser que “érem un grup de més de 20 persones reunides a la via pública sense permís”. El company va entregar el DNI mentre la resta de veïns i veïnes s’apropaven per ser també identificats. La parella de Mossos va marxar acreditant que “allà no podien identificar tothom i s’havia de fer a comissaria”. Els allà presents van decidir trucar l’advocada per saber què fer, aquesta va recomanar no anar a comissaria, ja que “s’havia de procurar que els identificats fossin sempre els menors possibles”.

Dissabte passat, durant la celebració d’un vermut solidari en un solar públic del Carrer Anglesola, el qual s’havia notificat i es disposava del permís corresponent. Es va presentar una parella de Mossos, al poc d’iniciar-se, que va voler confirmar amb els allà presents “si s’estava celebrant el vermut solidari”. Els veïns i veïnes van respondre que així era i se’ls va mostrar el permís. Els policies van obviar que es disposava del mateix i van demanar identificar algú dels presents. Els veïns i veïnes s’hi van negar; els Mossos, llavors, van comentar que marxarien i “si en tornar eren més de 20 persones, totes serien identificades”. Al cap de l’estona van aparèixer, tal com havien dit, i els presents es van negar de nou a ser identificats. La parella va tornar a demanar a tothom la identificació, aquesta vegada emprant un to més intimidatori. Els veïns i veïnes es van reunir i van decidir suspendre l’acte davant aquest assetjament policial.

Comitè de Defensa de la República

El Comitè de Defensa de la República (abans del Referèndum) de Les Corts es va crear per defensar el referèndum de l’1 d’octubre i des de llavors és un dels més de 250 CDR constituïts a tota Catalunya. L’integren els veïns i veïnes del barri de Les Corts que defensen una República Catalana transversal i socialment justa mitjançant activitats lúdiques i reivindicatives, sempre pacífiques.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid