Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Referèndum
Un membre de la CUP i de l'ANC agredit en el ple de Lliçà d'Amunt
21/07/2017 Política

El PP presentava aquest dijous una moció al plenari en què demanava que l'ajuntament no habilités urnes i rebutgés el referèndum de l'1-O, motiu pel qual l'ANC i la CUP havien decidit fer una acció de protesta que consistia a llegir una carta després del ple i a aixecar els famosos cartells amb la imatge de Franco durant la intervenció dels populars. Les 5 persones que hi han protestat han fet el mateix quan hi ha intervingut en el debat el regidor d'ICV-EUiA, qui també s'ha posicionat en contra del referèndum, segons informa El Món.cat

L'agressió, segons ha assenyalat elMón.cat, s'ha produït un cop ha finalitzat la sessió plenària. Antonio Polo, regidor d'ICV-EUiA s'ha dirigit directament a Santi Andalús, membre de la CUP i l'ANC i l'ha començat a increpar. "Jo li he dit que s'havien carregat la classe obrera i que ara s'estaven carregant la nació. En aquest moment s'ha muntat una tangana i els regidors d'Iniciativa m'han començat a insultar i a dir-me nazi", relata Andalús a El Món.cat, que assegura que ha rebut empentes i que l'han intentat agredir físicament. Els regidors d'ERC han estat finalment els que han intercedit perquè la situació no anés a més. "M'ha sobtat la violència", ha reconegut Andalús.

Per altra banda, aquest matí la secció d'EUiA de Lliçà d'Amunt ha fet pública una nota de premsa en relació als fets, en què aporten una altra versió i desmenteixen que s'hagués produït una agressió física, però sí una forta discussió amb motiu dels cartells amb la imatge del dictador Franco per posar de manifest que els que s'oposen al referèndum de l'1-O s'alinien amb el règim hereu del feixisme:

"Mientras que nuestro regidor intervenía un sector del público que estaba al final de la sala desplegó carteles del dictador, genocida, Francisco Franco y levantando la voz nos acusaban de franquistas por nuestro posicionamiento. Este hecho se siguió repitiendo durante el pleno, sin ninguna recriminación por parte de nuestro grupo.

Al final del pleno hubo un intercambio de palabras entre varias personas que acudieron al pleno, sin haber ninguna agresión física de por medio. Ante la recriminación por parte de nuestro grupo por el insulto repetido hacía nosotros, al tacharnos de fascistas, un hombre, que no se identificó, siguió faltándonos el respeto con un tono de voz alto hasta que abandonó la sala entre el tumulto.

Desde EUIA Lliçà d’Amunt queremos transmitir nuestro más enérgico rechazo hacía las personas que dicen defender la democracia y que van a un pleno municipal a faltar el respeto a regidores municipales, que han sido elegidos democráticamente por los vecinos de su municipio."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid