Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
Som-hi amb la Patum de Berga 2017

La podeu seguir en directe per internet a la pàgina oficial de la Patum i també a l'etiqueta de Twitter #patum.  Tot el programa d'actes, aquí.

16/06/2017 Cultura
La Patum és una de les festes de Corpus més emblemàtiques i mítiques del calendari català. Durant aquests cinc dies, els plens, el tabal, els gegants, l'àliga, la guita, els nans i la resta de comparses, juntament amb berguedans i forasters, ballen al ritme frenètic de tot un poble. Tot i que molt possiblement la Patum arranca abans, els primers indicis escrits de la festa berguedana es remunten a la baixa Edat Mitjana i estan lligats a la processó de Corpus. (La Patum - Festes.org)
Aquest dimecres, cap a les 12 es va inicia la Patum 2017, amb el TABALER i els quatre GEGANTS, al so de la Banda de l’Escola Municipal de Música, han satisfet els berguedans i les berguedanes amb la tradicional PASSADA.

Sorteig per primer cop 149 places per fer de ple a la Patum

Dels 400 salts de plens de la Patum 2017, 149 s'han sortejat per primera vegada. La resta de salts de plens s'han repartir entre els membres de la comparsa patumaire i els treballadors de l'Ajuntament. Els vestidors de plens s'han quedat 220 salts, un total de 10 cadascun pels 22 membres de la comparsa. Això significa que són cinc menys dels que tenien habitualment.

Els 31 salts restants són per a regidors i treballadors del consistori berguedà. 11 d'ells són per als regidors de l'oposició, 4 per cada parella d'administradors i la resta (16) per treballadors. Els nou salts de la CUP i els tres corresponents a l'alcaldia han estat inclosos dins el sorteig.

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid