Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
Nou acte a Cerdanyola: 'L'estratègia no-violenta d'en Xirinacs"

Els propers dies es porten a terme diverses actvitats que recordaran Lluís M. Xirinacs, a Cerdanyola, Barcelona i al Pla de can Pegot, lloc de la seva mort

08/06/2017 Història

El proper dimecres 14 de juny es realitzarà el darrer acte dels organitzats en homenatge a Lluís M. Xirinacs a Cerdanyola del Vallès. L'acte es durà a terme les 19h del vespre a la sala Enric Granados (plaça Enric Granados, s/n), a Cerdanyola del Vallès. Serà la cinquena i darrera sessió a Cerdanyola del programa "Llegat Xirinacs, a deu anys de la seva mort"

L'acte comptarà amb Martí Olivella, objector del llunyà 1975 i permanent promotor d'innovació social, en un taller que explcarà "La pràctica de la lluita no violenta presenta diverses fases o tècniques que en Lluís Maria Xirinacs es va encarregar de descriure (i practicar!): la cooperació inicial amb l'adversari, la denúncia, la no cooperació, la desobediència civil i l'acció alternativa."

Aquest acte, com els anteriors realitzats a Cerdanyola els  dies 6 , 15 d'abril, 17 de maig i 1 de juny està centrat en la figura de Xirinacs, i organitzat per la Comissió Ciutadana 'Llegat Xirinacs' de Cerdanyola i amb títol "Llegat Xirinacs a 10 anys de la seva mort." Aquest actes compten amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs.

Quatre dies després, diumenge 18 de juny, i en marc d'aquest homenatge des de Cerdanyola, es realitzarà l'excursió al Pla de can Pegot, lloc de la seva mort, i es visitarà l'alberg el Negre,  on es portarà a terme un dinar i el visionat del documental "Xirinacs, de l'amnistia a la independència".

Presentació de “La traïció dels líders” a Barcelona

També s'ha anunciat l'acte que es realitzarà dimarts 13 de juny, a les 19.30h dins de les xerrades La gota catalana, que es durà a terme al carrer Cartagena, 230, 5è, 1a (tocant c/Mallorca).

La presentació anirà a càrrec de Núria Roig, de la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs, i Roser Veciana.

Es portarà a terme la presentació i debat sobre la trilogia de Lluís Maria Xirinacs: “La traïció dels líders”: Primera Part: La sembra laboriosa (1971-76); Segona: Una pedregada seca (76-77); i Tercera: La collita perduda (77-79, amb ampliacions el 1981 i el 1994), que gràcies a la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs ha estat digitalitzada i accessible de forma gratuïta.Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid