Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
Nou acte a Cerdanyola: 'L'estratègia no-violenta d'en Xirinacs"

Els propers dies es porten a terme diverses actvitats que recordaran Lluís M. Xirinacs, a Cerdanyola, Barcelona i al Pla de can Pegot, lloc de la seva mort

08/06/2017 Història

El proper dimecres 14 de juny es realitzarà el darrer acte dels organitzats en homenatge a Lluís M. Xirinacs a Cerdanyola del Vallès. L'acte es durà a terme les 19h del vespre a la sala Enric Granados (plaça Enric Granados, s/n), a Cerdanyola del Vallès. Serà la cinquena i darrera sessió a Cerdanyola del programa "Llegat Xirinacs, a deu anys de la seva mort"

L'acte comptarà amb Martí Olivella, objector del llunyà 1975 i permanent promotor d'innovació social, en un taller que explcarà "La pràctica de la lluita no violenta presenta diverses fases o tècniques que en Lluís Maria Xirinacs es va encarregar de descriure (i practicar!): la cooperació inicial amb l'adversari, la denúncia, la no cooperació, la desobediència civil i l'acció alternativa."

Aquest acte, com els anteriors realitzats a Cerdanyola els  dies 6 , 15 d'abril, 17 de maig i 1 de juny està centrat en la figura de Xirinacs, i organitzat per la Comissió Ciutadana 'Llegat Xirinacs' de Cerdanyola i amb títol "Llegat Xirinacs a 10 anys de la seva mort." Aquest actes compten amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs.

Quatre dies després, diumenge 18 de juny, i en marc d'aquest homenatge des de Cerdanyola, es realitzarà l'excursió al Pla de can Pegot, lloc de la seva mort, i es visitarà l'alberg el Negre,  on es portarà a terme un dinar i el visionat del documental "Xirinacs, de l'amnistia a la independència".

Presentació de “La traïció dels líders” a Barcelona

També s'ha anunciat l'acte que es realitzarà dimarts 13 de juny, a les 19.30h dins de les xerrades La gota catalana, que es durà a terme al carrer Cartagena, 230, 5è, 1a (tocant c/Mallorca).

La presentació anirà a càrrec de Núria Roig, de la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs, i Roser Veciana.

Es portarà a terme la presentació i debat sobre la trilogia de Lluís Maria Xirinacs: “La traïció dels líders”: Primera Part: La sembra laboriosa (1971-76); Segona: Una pedregada seca (76-77); i Tercera: La collita perduda (77-79, amb ampliacions el 1981 i el 1994), que gràcies a la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs ha estat digitalitzada i accessible de forma gratuïta.



Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid