x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha creat una nova web: "Qui és Lluís Maria Xirinacs?"

La Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs ha assumit el compromís de fer difusió de l'obra i propostes de Xirinacs al màxim possible: "La nostra intenció és que tothom qui ho desitgi, sense distincions, en pugui disposar"

15/02/2017 Cultura

La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha anunciat la creació del web lluismariaxirinacs.cat/wp, del qual han explicat que no s’hi penjaran notícies, com en els blocs xirinacs.cat/wp i xirinacs.wordpress.com, sinó documents concrets de l’obra de Lluís Maria Xirinacs, les seves propostes i escrits importants. Tothom qui ho desitgi podrà descarregar-los gratuïtament.  

En aquest sentit, la fundació que manté el llegat i difon el pensament i l'obra de Xirinacs ha assumit el compromís de fer difusió de l'obra i propostes de Xirinacs al màxim possible: "La nostra intenció és que tothom qui ho desitgi, sense distincions, en pugui disposar."

 

Novetats a la nova web

En els missatges que envia la fundació també es destaca que en aquests moments, febrer de 2017, el Grup d’Investigació Globàlium ha començat a penjar-hi els documents del MODEL MAJOR, elaborats per Xirinacs. S'hi han incorporat les aportacions de membres del Grup i d’altres col·laboradors, seguint les instruccions indicades per Xirinacs.

Aquests documents es poden trobar a la pestanya Model global de la web: en obrir-la, hi ha la Tesi i alguns documents més. A la dreta, hi ha l’apartat Model menor (enllaç en blau) amb el llibre d’aquesta primera part del Model, en format electrònic, ja difós i penjat, des del 2014, als blocs.

Des de la fundació també es destaca que aquesta web conté documents d'interès com el Pròleg, La hiperesfera, Guia de classificació de les categories i els 80 llibrets de cada una de les categories del Model. 

La secció d'Inici conté una Biografia (Resum biogràfic) de Xirinacs i la secció Obra conté enllaços per accedir a molts dels llibres i documents concrets que s’hi citen.

Per altra banda, la nova web també permet l'accés a un conjunt d'audiovisuals sobre Xirinacs, compilats fins ara al Canal YouTube Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs, que es troben a la secció Mèdia.

Conté també una secció amb el nom Política i demòtica, que recull els documents sobre l’Arbre de les Assemblees elaborats en els moments, i temps posteriors, a la Plantada de Lluís Maria Xirinacs a la Plaça de Sant Jaume per iniciar l’Assemblea dels Països Catalans. També s’hi poden trobar altres articles d’interès al voltant del tema de la interacció entre política i demòtica (la força del poble).

El nou web, molt complet, també allotja una secció de Crèdits amb les dades de la Fundació i altres enllaços, i els accessos a Facebook, a Google + i als blocs relacionats amb la fundació i amb la figra de Xirinacs. També es pot accedir a un traductor dels continguts de la web a altres llengües.

 

Valora
Vídeos
Tràiler documental Xirinacs
Tràiler del documental sobre Xirinacs que impulsa Llibertat.cat
DIÀLEG Fundació Randa
DIÀLEG Sant Felip Neri "Xirinacs, a contracorrent"
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid