Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha creat una nova web: "Qui és Lluís Maria Xirinacs?"

La Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs ha assumit el compromís de fer difusió de l'obra i propostes de Xirinacs al màxim possible: "La nostra intenció és que tothom qui ho desitgi, sense distincions, en pugui disposar"

15/02/2017 Cultura

La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha anunciat la creació del web lluismariaxirinacs.cat/wp, del qual han explicat que no s’hi penjaran notícies, com en els blocs xirinacs.cat/wp i xirinacs.wordpress.com, sinó documents concrets de l’obra de Lluís Maria Xirinacs, les seves propostes i escrits importants. Tothom qui ho desitgi podrà descarregar-los gratuïtament.  

En aquest sentit, la fundació que manté el llegat i difon el pensament i l'obra de Xirinacs ha assumit el compromís de fer difusió de l'obra i propostes de Xirinacs al màxim possible: "La nostra intenció és que tothom qui ho desitgi, sense distincions, en pugui disposar."

 

Novetats a la nova web

En els missatges que envia la fundació també es destaca que en aquests moments, febrer de 2017, el Grup d’Investigació Globàlium ha començat a penjar-hi els documents del MODEL MAJOR, elaborats per Xirinacs. S'hi han incorporat les aportacions de membres del Grup i d’altres col·laboradors, seguint les instruccions indicades per Xirinacs.

Aquests documents es poden trobar a la pestanya Model global de la web: en obrir-la, hi ha la Tesi i alguns documents més. A la dreta, hi ha l’apartat Model menor (enllaç en blau) amb el llibre d’aquesta primera part del Model, en format electrònic, ja difós i penjat, des del 2014, als blocs.

Des de la fundació també es destaca que aquesta web conté documents d'interès com el Pròleg, La hiperesfera, Guia de classificació de les categories i els 80 llibrets de cada una de les categories del Model. 

La secció d'Inici conté una Biografia (Resum biogràfic) de Xirinacs i la secció Obra conté enllaços per accedir a molts dels llibres i documents concrets que s’hi citen.

Per altra banda, la nova web també permet l'accés a un conjunt d'audiovisuals sobre Xirinacs, compilats fins ara al Canal YouTube Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs, que es troben a la secció Mèdia.

Conté també una secció amb el nom Política i demòtica, que recull els documents sobre l’Arbre de les Assemblees elaborats en els moments, i temps posteriors, a la Plantada de Lluís Maria Xirinacs a la Plaça de Sant Jaume per iniciar l’Assemblea dels Països Catalans. També s’hi poden trobar altres articles d’interès al voltant del tema de la interacció entre política i demòtica (la força del poble).

El nou web, molt complet, també allotja una secció de Crèdits amb les dades de la Fundació i altres enllaços, i els accessos a Facebook, a Google + i als blocs relacionats amb la fundació i amb la figra de Xirinacs. També es pot accedir a un traductor dels continguts de la web a altres llengües.

 

Valora
Vídeos
Tràiler documental Xirinacs
Tràiler del documental sobre Xirinacs que impulsa Llibertat.cat
DIÀLEG Fundació Randa
DIÀLEG Sant Felip Neri "Xirinacs, a contracorrent"
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid