Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha creat una nova web: "Qui és Lluís Maria Xirinacs?"

La Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs ha assumit el compromís de fer difusió de l'obra i propostes de Xirinacs al màxim possible: "La nostra intenció és que tothom qui ho desitgi, sense distincions, en pugui disposar"

15/02/2017 Cultura

La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha anunciat la creació del web lluismariaxirinacs.cat/wp, del qual han explicat que no s’hi penjaran notícies, com en els blocs xirinacs.cat/wp i xirinacs.wordpress.com, sinó documents concrets de l’obra de Lluís Maria Xirinacs, les seves propostes i escrits importants. Tothom qui ho desitgi podrà descarregar-los gratuïtament.  

En aquest sentit, la fundació que manté el llegat i difon el pensament i l'obra de Xirinacs ha assumit el compromís de fer difusió de l'obra i propostes de Xirinacs al màxim possible: "La nostra intenció és que tothom qui ho desitgi, sense distincions, en pugui disposar."

 

Novetats a la nova web

En els missatges que envia la fundació també es destaca que en aquests moments, febrer de 2017, el Grup d’Investigació Globàlium ha començat a penjar-hi els documents del MODEL MAJOR, elaborats per Xirinacs. S'hi han incorporat les aportacions de membres del Grup i d’altres col·laboradors, seguint les instruccions indicades per Xirinacs.

Aquests documents es poden trobar a la pestanya Model global de la web: en obrir-la, hi ha la Tesi i alguns documents més. A la dreta, hi ha l’apartat Model menor (enllaç en blau) amb el llibre d’aquesta primera part del Model, en format electrònic, ja difós i penjat, des del 2014, als blocs.

Des de la fundació també es destaca que aquesta web conté documents d'interès com el Pròleg, La hiperesfera, Guia de classificació de les categories i els 80 llibrets de cada una de les categories del Model. 

La secció d'Inici conté una Biografia (Resum biogràfic) de Xirinacs i la secció Obra conté enllaços per accedir a molts dels llibres i documents concrets que s’hi citen.

Per altra banda, la nova web també permet l'accés a un conjunt d'audiovisuals sobre Xirinacs, compilats fins ara al Canal YouTube Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs, que es troben a la secció Mèdia.

Conté també una secció amb el nom Política i demòtica, que recull els documents sobre l’Arbre de les Assemblees elaborats en els moments, i temps posteriors, a la Plantada de Lluís Maria Xirinacs a la Plaça de Sant Jaume per iniciar l’Assemblea dels Països Catalans. També s’hi poden trobar altres articles d’interès al voltant del tema de la interacció entre política i demòtica (la força del poble).

El nou web, molt complet, també allotja una secció de Crèdits amb les dades de la Fundació i altres enllaços, i els accessos a Facebook, a Google + i als blocs relacionats amb la fundació i amb la figra de Xirinacs. També es pot accedir a un traductor dels continguts de la web a altres llengües.

 

Valora
Vídeos
Tràiler documental Xirinacs
Tràiler del documental sobre Xirinacs que impulsa Llibertat.cat
DIÀLEG Fundació Randa
DIÀLEG Sant Felip Neri "Xirinacs, a contracorrent"
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid