Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Les diferents seccions insulars del GOB es comprometen a treballar de forma conjunta i coordinada
12/06/2017 Territori

Les diferents seccions insulars del GOB s'han reunit aquest cap de setmana a l'illa d'Eivissa per a la celebració de la Junta Directiva interinsular de l'any 2017. Aquesta trobada es celebra anualment de forma rotatòria a les diferents illes de les Balears. Entre els acords presos volem destacar que les diferents seccions ens hem compromés a treballar de forma conjunta i coordinada en aquells temes que més clarament tenen una dimensió interinsular com els anteriorment senyalats.

Al llarg de dos dies de feina s'ha constatat la preocupació a totes les seccions insulars per l'increment de la massificació a les diferents illes i les problemàtiques ambientals i socials que s'en deriven.

Entre els principals temes tractats pels representants del GOB Mallorca, GOB Menorca i GEN-GOB Eivissa destaquen l'estat de conservació de la Posidonia oceanica i l'impacte del Decret de protecció de la mateixa que esperem sigui aprovat el mes aviat possible. També la manca d'una estratègia de bio-seguretat, que provoca problemes importants com l'arribada de la Xylella o els problemes derivats per l'entrada de les serps a les oliveres destinades a jardineria, ha estat present a la reunió. Es constata que aquesta és una problemàtica important a totes les illes i que necessita d'una ferma acció per part de les nostres administracions i la coordinació de les actuacions amb una Estrategia Balear de Bio-seguretat.

Entre la resta de temes analitzats al llarg de la trobada dels membres del GOB destaquen la preocupació pel canvi climàtic i la necessitat de treballar per modificar el model energètic de les Balears per tal de garantir la nostra sostenibilitat, així com la voluntat de treballar a totes les illes per al control de l'ús del domini públic i la seva recuperació. En darrer lloc, arrel dels problemes derivats del cas de can Xumeu (a Cala d'Hort, sant Josep de sa Talaia) amb els informes que no contemplaven l'existència i per tant l'impacte damunt Genista dorycnifolia, els GOB's han constatat la necessitat de poder garantir la possibilitat de recórrer les actuacions de la CBMA.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid