Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LGBTI
Cornellà de Llobregat i Sant Andreu de Palomar acullen les I Jornades LGBTI dels Països Catalans

El futur del moviment LGBTI al carrer, la lluita per l’alliberament sexual i de gènere en el procés constituent o la crítica al “capitalisme rosa” són alguns dels temes dels debatsdel cap de setmana.

07/06/2017 Gènere
A les portes del 28 de juny, dia internacional per l’alliberament LGBTI, el col·lectiu Crida LGBTI ha organitzat per primera vegada unes jornades de tres diesamb tres objectius: posar sobre la taula debats estratègics del moviment d’alliberament sexual i de gènere en el marc dels Països Catalans, aconseguir una major visibilització i apoderament de gais, lesbianes, bisexuals, trans i intersexuals i incloure la perspectiva LGBTI dins d’altres moviments socials coml’antiracista, l’activisme juvenil o el moviment sobiranista.

Les jornades, que compten amb el suport de la CUP-Capgirem Barcelona, Cornellà En Comú - Crida per Cornellà, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Alerta Solidària i la Festa Major Reivindicativa de Sant Andreu, arrenquendivendres 9 de juny amb una xerrada a Cornellà sobre el passat, present i futur del moviment LGBTI, coincidint amb la celebració del 40è aniversari de la primera manifestació del Front d’Alliberament Gai de Catalunya a Barcelona.

A la xerrada assistiran representants de diversos col·lectius LGBTI de Catalunya i del País Valencià, que explicaran la seva feina i la seva visió estratègica del rumb del moviment d’alliberament sexual i de gènere. La nit de divendres, hi haurà sopar i concert del grup Ginestà en aquest mateix espai.

El dissabte 10 de juny les jornades es traslladen a la Nau F de la Fabra i Coats del barri de Sant Andreu, amb dos xerrades durant el matí i dues per la tarda. Durant el matí, la primera xerrada serà sobre capitalisme rosa i la mercantilització de les nostres sexualitats (10:30h), en què es posarà sobre la taula la crítica al model de consum i oci que propulsa l’empresariat LGBTI, enfocat especialment a homes gais amb uns rols i cossos determinats.

A les 12:30h tindrà lloc un debat sobre com incloure la perspectiva LGBTI dins del procés constituent català. En aquest espai, participaran representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Podem, Esquerres per la Independència i la Crida LGBTI.

A la tarda, després del dinar popular, es faran dos debats més: el primer sobre moviment juvenil i lluita LGBTI (17:00 h) , en el qual intervindran membres de diferents organitzacions de joves com Purna (Aragó), Galiza Nova (Galícia) i Joves Trans de Barcelona (Catalunya). A les 19:00 h, la xerrada “El meu cos, un camp de batalla” plantejarà una sèrie d’opressions i violències relacionades amb els cossos i les nostres sexualitats i identitats.

El diumenge 11 de juny al matí (11:30 h), últim dia de les Jornades, es duran a terme a l’Ateneu Harmonia de Sant Andreu tres tallers: un sobre el fet LGTBI als mitjans de comunicació –a càrrec de la Directa i la ràdio lèsbica InOut Ràdio-, un altre sobre serofòbia i salut –impartit per Gais Positius i Creción Positiva- i un tercer sobre LGBTI-fòbia a les aules –dinamitzat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)-.

Per cloure les jornades, el darrer debat derà interseccionalitat, posant el focus sobre la islamofòbia, la romafòbia i la LGBTI-fòbia.

Què és la Crida LGBTI?

És una organització per l’alliberament sexual i de gènere que neix l’octubre de 2015 i té com a objectiu la lluita contra el patriarcat i la LGBTIfòbia en totes les seves manifestacions: l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia i la discriminació de les persones intersexuals.

Sorgeix de la necessitat de generar un discurs dins del moviment LGBTI on l’alliberament nacionali de classe i les llibertats sexuals i de gènere de les persones siguin un tot irrenunciable.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid